Obavijesti

News

Komentari 19

Cijeli su život živjeli u ljubavi i skladu, zajedno su i skončali...

Cijeli su život živjeli u ljubavi i skladu, zajedno su i skončali...
1

Bogati Amerikanci i vlasnici robne kuće Macy's Ida i isidor Strauss potonuli su zajedno s Titanicom na današnji dan prije 105 godina. Ida svog supruga nije htjela ostaviti, otišla je s njim u smrt...

VIDEO

Titanic je tonuo, a milijunaš Isidor Strauss htio je poslati svoju suprugu u jedan od čamaca za spašavanje. Želio je da se njegova voljena žena s kojom je proveo u braku 40 godina spasi. Dok su čekali njezino ukrcavanje u čamac broj 8 ona je promijenila svoje mišljenje. Skoro je bila ušla, ali se naglo predomislila. Rekla mu je: "Toliko godina smo zajedno i sad te ne napuštam. Gdje ti ideš i ja idem". Tako su zajedno otišli u smrt...

Rijetko su se odvajali

A Ida i Isidor, vlasnici lanca robnih kuća Macy's bili su poznati po svojoj ljubavi i privrženosti. Svugdje su uvijek putovali zajedno, a kad nisu bili skupa zbog Isidorovih poslovnih obveza svakodnevno bi jedno drugome pisali dugačka pisma. Izgledalo je, govorili su njihovi prijatelji, da oni jednostavno uživaju u društvu jedan drugoga i da im je najljepše kad su zajedno.

Ida se udala sa četiri godine starijeg Isidora kad su joj bile 22 godine. U skladnom braku ispunjenom ljubavlju dobili su sedmero djece od kojih je jedno umrlo kao beba.

'Kako smo živjeli tako ćemo i umrijeti'

Početkom 1912. godine par je otišao provesti prve zimske mjesece u Europi. Većinu vremena proveli su u Francuskoj, a zatim su se početkom travnja odlučili vratiti kući. Ukrcali su se u Titanic. Kad je udario u santu leda odlučeno je da žene i djeca idu prvi.

Tada 67- godišnjem Isidoru su ponudili da se zajedno sa ženom ukrca u čamac za spašavanje broj 8 u koji je ulazila samo elita. No Isidor nije htio. Rekao je: 'Ne želim ići prije drugih muškaraca'. Ida je inzistirala da njihova sluškinja Ellen Bird uđe u čamac, ali ona se nećkala. Ida joj je tada dala svoj krzneni kaput, kazavši joj da ga uzme jer da njoj više neće trebati i naredila joj da se spasi.
Pukovnik Gracie koji je ukrcavao putnike pokušao je uvjeriti Idu Strauss da uđe, to su pokušavali i drugi putnici, no ona je odbijala da je se odvoji od muža.

- Molim te draga, uđi na brod - molio ju je Isidor. No Ida je bila odlučna.
Rekla je: Isidore, kako smo živjeli, tako ćemo i umrijeti. Zajedno.

Idino tijelo nikad nisu našli

Ida i Isidor Staruss zadnji put su viđeni kako zagrljeni stoje na palubi Titanica. Svjedoci su opisali tu scenu kao 'najznačajniju izložbu ljubavi i odanosti' Isidorovo tijelo poslije je pronađeno i sahranjeno u New Yorku, ali Idino nikad nije.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa