Obavijesti

News

Komentari 111

Cijene odletjele u nebo: Stan u Zagrebu nikad nije bio skuplji!

Cijene odletjele u nebo: Stan u Zagrebu nikad nije bio skuplji!
1

Za svaku godinu po euro: U proljeće 2019. godine kvadrat stana vlasnici u prosjeku cijene - 2019 eura. Prema podacima Njuškala, cijene su porasle u Zagrebu 26 posto u pet godina

VIDEO

Stan na Vrbanima 3500 eura po kvadratu, obnovljeni stari stan na Srednjacima 2180, adaptiran stan u Maksimiru 2500 eura...

Dovoljan je letimični pregled oglasa da se mnogima zavrti u glavi od iznosa koje vlasnici traže. Jesu li cijene probile plafon?

Prema podacima portala Njuškala, nekretnine u Zagrebu poskupjele su čak 26 posto u zadnjih pet godina. Cijene su najviše porasle na Trešnjevci, 37 posto. Kvadrat je u prosjeku 2142 eura, više nego prije krize.

Stanovi u Zagrebu su 11 posto skuplji nego lani i prosječan kvadrat stoji 206 eura više. U prosjeku je četvorni metar 2019 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prije pet godina razmišljali smo o kupnji stana u neposrednoj blizini Jarunskog jezera. Prekrasno uređen okoliš, biciklističke staze, škola i vrtić blizu... Cijena je bila oko 1450 eura po kvadratu. Sad sam za tu cijenu pronašla stan na Stenjevcu, gdje mi je s jedne strane zgrade dvorište s obrtom u kojem po cijele dane pile metalne cijevi, s druge je skladište tvrtke, a s treće brza cesta. Nema parkova za klince, nema šetališta... Užas! - govori čitateljica koja traži veći stan za obitelj.

Desetak godina u Zagrebu se gotovo ništa nije gradilo, ali kupci nisu nestali. Kako se gospodarstvo oporavljalo, vraćali su se i oni, a dodatni okidač su državne subvencije i niske kamate na kredite. Na sve strane niču nove zgrade, stanovi se opet kupuju prije nego što se zaliju temelji jer je cijena tad i 150 eura niža po kvadratu. Dok se zgrada dovrši, u prosjeku ostane prazno oko 20 posto stanova. Je li ova pomama pogurala cijene na višu razinu od one prije krize?

- Možda na Trešnjevci i u Maksimiru, drugdje ne. Treba znati da se cijene iz oglasa uvijek spuste za pet do 10 posto. Mnogi vlasnici traže nerealne cijene, ali kupci ih ne kupuju - kaže Boro Vujović, vlasnik agencije Opereta i dopredsjednik Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK. Tvrdi da su cijene ipak niže nego prije krize.

- Špansko, projekt Nova galerija, kvadrati su bili 2400 eura, sad je novi projekt u susjedstvu 1800 eura. Novogradnja koju prodajemo stajala je 2850 eura, a sad je snižena na 2300 eura - priča Vujović.

Inače, cijene nekretnina u cijeloj Hrvatskoj su za sedam posto više nego prije godinu dana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...