Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Činilo se kao prehlada: Zarazio se na ranču i umro od kuge

None Foto: Facebook

Taylor Gaes (16) iz Forth Collinsa, pred kojim je bila blistava sportska karijera, umro je od septikemične kuge kojom se zarazio na obiteljskom ranču u Coloradu

Mladić iz Forth Collinsa, pred kojim je bila blistava sportska karijera, umro je od septikemične kuge kojom se zarazio na obiteljskom ranču u američkoj saveznoj državi Colorado.

Liječnici kažu da Taylor Gaes (16) nije pokazivao uobičajene simptome bolesti- natečene limfne čvorove - već da se činilo da je riječ o nešto jačoj prehladi ili gripi. Umro je nakon samo četiri dana.

Najvjerojatnije je zaražen prilikom kontakta s lešinom neke životinje na obiteljskom ranču ili pak ujedom buhe, prenosi USA Today.

Obitelj je odlučila objaviti Tylerov identitet kako bi upozorili sve koji su u nekom trenutku možda boravili na njihovom velikom imanju da se za svaki slučaj odu testirati. Ipak, liječnici napominju kako su šanse da je netko zaražen vrlo male.

Komentari (7)
  • Sta kuga nije iskorjenjena ?!

    21. 6. 2015,   10:09
  • Pa nemo'š vjerovat šta svašta ima!

    21. 6. 2015,   10:06
  • Ne, nijedna bolest nije iskorjenjena. Tu ne pomažu ni cjepiva niti lijekovi već samo unapređivanje životnog standarda i načinu življenja. I dan danas na polovima iz leda vade bakterije i što sve ne stao milijune godine. Zar mislite da u ledu nema bolesti?

    21. 6. 2015,   11:44