Obavijesti

News

Komentari 18

'Činjenica je da je velikosrpski režim odgovoran za zločine'

'Činjenica je da je velikosrpski režim odgovoran za zločine'
1

Zamoljen da komentira izjavu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave o kontinuitetu velikosrpske politike u Hrvatskoj, rekao je da nije čuo Penavinu izjavu

VIDEO

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak je ustvrdio kako je poznato da je velikosrpski režim odgovoran za zločine u Hrvatskoj i Vukovaru te da je povijesna istina iznimno važna i za poboljšanje odnosa sa Srbijom.

Zamoljen da komentira izjavu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave o kontinuitetu velikosrpske politike u Hrvatskoj, rekao je da nije čuo Penavinu izjavu te naglasio: 

- Notorna je činjenica da je velikosrpski režim Slobodana Miloševića odgovoran za zločine, pa isto tako i za zločine počinjene u Vukovaru te je spoznaja o tome što je povijesna istina iznimno važna i za proces poboljšanja odnosa sa Republikom Srbijom. Ali, volio bih da u fokusu svih nas sada bude gospodarski rast, projekt Slavonija, gdje velika sredstva dolaze iz EU fondova i gdje gradimo 500 dječjih vrtića, pitanje ulaska u Schengen, zaštita granica od ilegalnih migracija. Puno je novih izazova i volio bih da svi zajedno budemo na to koncentrirani - rekao je Jandroković gostujući u ponedjeljak uvečer u Dnevniku HTV-a.

Penava je na konferenciji za novinare, uoči 21. obljetnice završetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, kazao kako postoji kontinuitet velikosrpske politike u Hrvatskoj, a Vukovar je "epicentar kontinuirane velikosrpske puzajuće agresije".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jandroković: Nadam se da u nastavku zasjedanja biti manje uvreda i niskih udaraca

Jandroković se osvrnuo i na ovotjedni nastavak zasjedanja Hrvatskog sabora te izrazio nadu da će u Saboru biti manje uvreda i niskih udaraca među zastupnicima.

- Očekujem konstruktivan rad, da se zastupnici međusobno uvažavaju, da toleriraju i respektiraju i drugačija mišljenja. Nadam se da će na ovoj plenarnoj sjednici biti manje uvreda i niskih udaraca koje, nažalost, gledamo često u Hrvatskom saboru - kazao je.

Plenarno zasjedanje počinje u srijedu 16. siječnja i trajat će do 12. travnja. "Radit ćemo sedam tjedana i nakon toga će biti jedna stanka, pa onda ponovno pet tjedana. Imamo 140 točaka dnevnog reda, najveći broj su zakonski prijedlozi vlade, dosta izvješća i strategija koje moramo donijeti. Imamo i dosta prijedloga zakona koji su došli iz redova oporbe".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina