Obavijesti

News

Komentari 52

Cirkus u gradu: Prosvjedovali su zbog ugroženih prava deva

Cirkus u gradu: Prosvjedovali su zbog ugroženih prava deva
13

Životinje nisu naša zabava, imaju osjećaje i one nama nikada ne bi ovako nešto radile, ističe se u pozivu Facebook grupe “Reci Ne cirkusu sa životinjama”

VIDEO

Životinje nisu naša zabava, imaju osjećaje i one nama nikada ne bi ovako nešto radile, ističe se u pozivu Facebook grupe “Reci Ne cirkusu sa životinjama”.

Aktiviste za zaštitu životinja na akciju je pokrenuo dolazak cirkusa Safari u Slavonski Brod, gdje će ostati nekoliko dana. Njihov program uključuje žive životinje, poput jednogrbih i dvogrbih deva te ljama, koje mirno pasu na livadi ispred šatora u blizini Željezničkog kolodvora, te privlače brojne stanovnike Broda. I mladi i stariji dolaze vidjeti egzotične životinje i fotografirati ih.

Pokretanje videa...

00:06

Zaštitari prava životinja ipak upozoravaju da životinje u cirkusima često žive u jako lošim uvjetima, te su nehumano tretirane, zbog čega se ova praksa sve više napušta. Cirkus Safari je ipak dobio sve dozvole nadležnih veterinarskih inspektora, što je potvrdio i veterinarski inspektor dr. Damir Agičić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pokažimo da smo empatični, do sada smo se zajedno borili za pse i mace u ovom gradu pa tako možemo i za ostala živa bića - s druge strane istaknuli su aktivisti za zaštitu životinja.     

Pokretanje videa...

00:03

Došlo ih desetak

Vrlo mali broj članova, svega desetak, Udruga za zaštitu životinja u petak se  odazvao na prosvjed kojeg je organizirala Facebook grupa pod nazivima Reci Ne cirkusu sa životinjama. Unatoč tome što kod policije nisu ishodili dozvolu za organiziranje prosvjeda došli su s transparentima kojima su pozivali Brođane da bojkotiraju cirkuske predstave.

- Ja sam kao dijete išla u cirkus i bilo mi je zabavno gledati mačke koje skaču kroz zapaljene obruče, ali tada nisam razmišljala o tome kroz što sve one prolaze. Tražimo da se zabrani dolazak cirkusima sa životinjama, jer one na izgled žive u humanim uvjetima, ali sigurno ne bi trebale poslužiti ljudima za zabavu - rekla je Darija Debeljak, vlasnica Veselog dvorišta u jednom selu nedaleko Slavonskog Broda. Neuspjeli prosvjed prema njihovom mišljenju je zbog toga što Brođani ne razmišljaju o životinjama, već su okupirani vlastitim preživljavanjem.

- Kako vas samo nije stid, samo nosate transparente i ništa ne radite - rekla je jedana Brođanka dok je prolazila pored prosvjednika, dok su drugi Brođani ne osvrćući se na njih odlazili do cirkuske blagajne da bi kupili kartu za predstavu koja je počinjala za nekoliko minuta.

Pokretanje videa...

00:06
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji