Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ćiro ostao bez gotovo 20.000 eura i malog arsenala oružja

None Foto: Damir Škomrlj/ Novi list 5

Tužan sam i jadan. Uzeli su ženin jako vrijedan prsten koji sam joj kupio u Parizu nakon što smo osvojili broncu na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj, rekao je Miroslav Ćiro Blažević nakon pljačke vikendice

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

- Smršavjela je i da joj ne padne s prsta stavio sam ga u sef. I j...t ga. Ukrali su mi i pištolj koji mi je 1994. godine poklonio tadašnji ministar obrane Gojko Šušak, jada nam se Blažević.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Da je opljačkan, saznao je u srijedu od svojeg domara koji je obilazio vikendicu u Kraljevici.

Odmah je, kaže, dojurio, a policija je do dugo u noć radila očevid.

Foto: Damir Škomrlj/ Novi list

- Ovi su bili baš profesionalci. Točno su znali što i gdje traže. Znali su da se u zidu iza ormara nalazi sef. Najprije su ga cijelog pokušali iskopati, a kako nisu uspjeli, u podrumu su među priborom pronašli bor mašinu i obavili posao. Iz sefa su mi uzeli uspomene od kojih sam živio, koje mi puno znače, je... im mater - praskao je Ćiro glasom u kojem mu se miješaju ljutnja, ogorčenost, ali i tuga.

OGORČEN I TUŽAN Ćiro: Uzeli su mi uspomene od kojih sam živio, je*** im mater

Iako tek kaže da su mu uzeli dosta love iz sefa, doznajemo da je Ćiro ostao bez gotovo 20.000 eura. A osim pištolja s posvetom Gojka Šuška, za koji je emotivno vezan, Ćiro je ostao i bez Glocka te PHP-a (prvog hrvatskog pištolja), oba kalibra devet milimetara, te pištolja Walter kalibra 7,65 milimetara. U ukradenom pravom malom arsenalu nalazile su se i lovačke puške Winchester i Browning. Ćiro nam je u razgovoru priznao da je strastveni kolekcionar.

rat PROVALILI U ĆIRINU VIKENDICU 'Ukrali su mi dosta love, prsten od 100.000 franaka, pištolj...'

- Nikad nisam pucao niti išao na gađanje, ali volim sakupljati oružje. Odnijeli su sve, ostavili samo nešto malo metaka. To je djelo profesionalaca, nisu to sitni lopovi - nervozno govori Ćiro. Pitamo ga jesu li ukradene stvari i njegova vikendica osigurane. Ćiro se lupi po čelu, otpuhne, pa kaže:

- Nisu, dijete drago, jer sam budala. Ja sam čovjek iz naroda, mislio sam da me ljudi vole i da me neće nitko ići pljačkati. Ali eto, za..... sam se. Istina, znali su mi neki sitni lopovi provaliti, tražili su dresove. Ali ovi su opaki i mogu im samo poručiti: J... vam ja mater - ljuti se Ćiro. Nada se da će drage predmete vratiti.

Komentari (98)
  • pa ovo na slici nije sef nego vrata za čiščenje dimljaka

    2. 11. 2018,   18:17
  • Žal mi je kaj je ostal bez love i uspomena, ali sjetite se, novinari, kak ste napisali da migranti vlasnicima vikendica "nisu napravili veliku štetu." Već sama pomisao da ti jetko hodal po tvojem bez poziva je užas....

    2. 11. 2018,   18:32
  • "Znali su da se u zidu iza ormara nalazi sef." !!!! Znači dragi Ćiro da ti je to napravio neko ko je sto puta bio kod tebe u toj kući i s tobom jeo i pio, ....i vidio di se što nalazi!

    2. 11. 2018,   18:27