Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čovjek-ralica: Milan je lopatom očistio čak 10 kamiona snijega

None Foto: Nikola Dokoza 7

Bandiću je puno teže jer on nema kamo sa silnim snijegom. Kamo će s njim? Ja ga lako imam gdje zgrnuti - govori ovaj umirovljenik iz plitvičkog mjesta Mukinje

Ako zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jede snijeg čisteći Zagreb, Milan Hodak (58) iz okolice Plitvica ga proždire. Sam je očistio najmanje 10 kamiona snijega ispred zgrade u kojoj živi.

Bandiću je puno teže jer on nema kamo sa silnim snijegom. Kamo će s njim? Ja ga lako imam gdje zgrnuti - govori ovaj umirovljenik iz plitvičkog mjesta Mukinje.

- Ali lako je Bandiću jesti snijeg, pa i na štapiću ili u kornetu, ako ima ralice, ali vi to sami lopatom čistite - kažemo mu.

- Nema to veze - odgovara Milan. Čisti ga i dok pada, stalno je s lopatom u ruci. Očistio je oko 220 kvadrata. Ralice očiste jedan dio, ali ovaj je njegov. Visina očišćenog snijega je oko četiri metra. On u tomu jednostavno uživa. Očistio je, kaže, desetak kamiona snijega. 

Nije ni čudo budući da je ova zima već prije kraja veljače zauzela treće mjesto po maksimalnoj visini snježnog pokrivača. 

Na Sljemenu oboren rekord - na Puntijarki 136 cm snijega

Na zagrebačkom Sljemenu se visina snježnog pokrivača u noći na nedjelju povećala za 14 centimetara, pa je jučer u 7 sati izmjereno 136 centimetara. Riječ je o rekordu na postaji Puntijarka. Dosadašnji rekord je iznosio 127 centimetara, prema mjerenju iz 1986. godine. 

Čak 306 cm snijega na Zavižanu

Zavižan je jučer mjerio 306 centimetara snijega te je popravio postavljeni rekord za veljaču. Napadalo je dosta i u Begovu Razdolju, gdje ga je bilo 218 centimetara, te u Čabru, u kojem ga je 129 centimetara.

Idućih dana vrijeme će na kopnu biti promjenjivo i pretežno oblačno, često i maglovito. Na moru će biti sunčanije uz slab vjetar. Temperature će u cijeloj zemlji rasti.


Komentari (90)
  • Lički krompir, kiseli kupus i buncek čine čuda !!! Zato dalmoši blitvari nemaju snage i za onih 5 cm !! He - he ... P.S. - da mi dalmoši ne zamjere i ja dalmatinka :)

    25. 2. 2013,   12:01
  • Vidje Jugica - ko nov ! :)

    25. 2. 2013,   12:27
  • To se zove vrijedan čovjek.

    25. 2. 2013,   11:50