Obavijesti

News

Komentari 51

Članovi sindikata Preporod su odbili ponudu Vlade: 'Loše je'

Članovi sindikata Preporod su odbili ponudu Vlade: 'Loše je'
1

Stipić je na konferenciji za novinare u Dubrovniku kazao se za prihvaćanje Vladine ponude izjasnilo 38,18 posto ispitanih, a protiv je bilo 61,82 posto. Ispitivanje su proveli u 385 škola

VIDEO

Čelnik školskog sindikata Preporod Željko Stipić najavio je u četvrtak kako njegov sindikat neće večeras potpisati sporazum s Vladom, budući da se provedenim izjašnjavanjem čak 61,82 posto od ukupno ispitanih 10.677 članova sindikata i drugih sudionika štrajka izjasnilo protiv sporazuma.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:14

Stipić je na konferenciji za novinare u Dubrovniku kazao se za prihvaćanje Vladine ponude izjasnilo 38,18 posto ispitanih, a protiv je bilo 61,82 posto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izjašnjavanje je provedeno u 385 škola u kojima djeluje Sindikat Preporod, a bilo je uključeno i nastavno i nenastavno osoblje.

'Izigrali su nas! Ako i nama ne povise koeficijent - štrajkamo!'
'Izigrali su nas! Ako i nama ne povise koeficijent - štrajkamo!'

- Jasno je da većina zaposlenih ovakav aranžman jedne priče ne podržava. Sindikat Preporod neće večeras potpisati taj sporazum - poručio je Stipić i dodao kako je ovaj rezultat izjašnjavanja poruka premijeru Andreju Plenkoviću, ali i sindikatima koji su sporazum prihvatili.

Naglasio je kako je većina članova njegova sindikata pokazala da ne prihvaća ovakav kraj štrajka, zamjerajući ostalim prosvjetnim sindikatima što nisu ispunili obećanje da će prije odluke o prihvaćanju sporazuma provesti izjašnjavanje među sudionicima štrajka.

Dodatak Temeljnom kolektivnom ugovoru, prema kojem svim javnim i državnim službenicima raste osnovica za 6,12 posto, će potpisati.

- I o tome su se naši članovi izjašnjavali i donijeli odluku za potpisivanje Temeljnog kolektivnog ugovora. Za potpisivanje TKU bilo je 90 posto članova, dok za nepotpisivanje 10 posto i mi ćemo sukladno tome potpisati TKU - rekao nam je Stipić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1