Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Članovi sindikata Preporod su odbili ponudu Vlade: 'Loše je'

None Foto: Robert Anić/PIXSELL

Stipić je na konferenciji za novinare u Dubrovniku kazao se za prihvaćanje Vladine ponude izjasnilo 38,18 posto ispitanih, a protiv je bilo 61,82 posto. Ispitivanje su proveli u 385 škola

Čelnik školskog sindikata Preporod Željko Stipić najavio je u četvrtak kako njegov sindikat neće večeras potpisati sporazum s Vladom, budući da se provedenim izjašnjavanjem čak 61,82 posto od ukupno ispitanih 10.677 članova sindikata i drugih sudionika štrajka izjasnilo protiv sporazuma.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Stipić je na konferenciji za novinare u Dubrovniku kazao se za prihvaćanje Vladine ponude izjasnilo 38,18 posto ispitanih, a protiv je bilo 61,82 posto.

Izjašnjavanje je provedeno u 385 škola u kojima djeluje Sindikat Preporod, a bilo je uključeno i nastavno i nenastavno osoblje.

VAL NEZADOVOLJSTVA 'Izigrali su nas! Ako i nama ne povise koeficijent - štrajkamo!'

- Jasno je da većina zaposlenih ovakav aranžman jedne priče ne podržava. Sindikat Preporod neće večeras potpisati taj sporazum - poručio je Stipić i dodao kako je ovaj rezultat izjašnjavanja poruka premijeru Andreju Plenkoviću, ali i sindikatima koji su sporazum prihvatili.

Naglasio je kako je većina članova njegova sindikata pokazala da ne prihvaća ovakav kraj štrajka, zamjerajući ostalim prosvjetnim sindikatima što nisu ispunili obećanje da će prije odluke o prihvaćanju sporazuma provesti izjašnjavanje među sudionicima štrajka.

Dodatak Temeljnom kolektivnom ugovoru, prema kojem svim javnim i državnim službenicima raste osnovica za 6,12 posto, će potpisati.

- I o tome su se naši članovi izjašnjavali i donijeli odluku za potpisivanje Temeljnog kolektivnog ugovora. Za potpisivanje TKU bilo je 90 posto članova, dok za nepotpisivanje 10 posto i mi ćemo sukladno tome potpisati TKU - rekao nam je Stipić.

Komentari (51)
  • A i to vam je malo ? Pa nista u strajk , opet

    5. 12. 2019,   11:06
  • teško je kad znaš da Šprem i Mihalinec imaju veču plaču od tebe !!!

    5. 12. 2019,   11:06
  • hahaha posljednji koji se odupiru radu

    5. 12. 2019,   11:08