Obavijesti

Promo sadržaj

Color doppler- kada i zašto je potreban?

Color doppler- kada i zašto je potreban?
2

Poliklinika Affidea Čavka kao dio vodećih investitora i pružatelja usluga u sustavu zdravstvene skrbi u okviru javno-privatnog partnerstva u Europi želi obratiti pozornost koliko je bitna color Doppler ultrazvučna dijagnostika

Koristeći Dopplersku ultrazvučnu tehnologiju mjerimo i analiziramo protok krvi u žilama. Suženje žile (stenoza) ili proširenje (dilatacija, odnosno aneurizme) se mogu analizirati. CDI analiza žila uključuje:

  1. Color Doppler krvnih žila vrata – karotidnih arterija i VB sliva
  2. Color Doppler arterija (ruku ili nogu)
  3. Color Doppler unutarnjih organa i abdominalne aorte 

Dr. med. Zlatko Hrabar subspecijalist klin. Radiologije subspec. Ultrazvuka i Dopplera, iz poliklinike Čavka, navodi kako je problem vena češće problem kod žena, jer je to nasljedni oblik koji se javlja kod mladih žena i djevojaka. Svaka žena trebala bi na vrijeme napraviti prvi pregled kojim se postiže pravovremeno otkrivanje proširenih vena i komplikacija.

Predisponirajući faktori su: nasljeđe, pušenje, dijabetes, povišeni kolesterol 

CDI vena omogućuje otkrivanje dijagnoza kao što su:

  • Proširene vene kao estetski problemi, ali i subjektivne: bolovi, osjećaj težine i otok u nogama
  • Tromboza i upala vena kao ozbiljne komplikacije

Dok se CDI arterija se preporučuje osobama koje imaju problema sa cirkulacijom ili suženja arterija i radi stupnjevanja aterosklerotskih promjena te analizu eventualnih krvnih ugrušaka u arterijama.

CDI KAROTIDA I VB SLIVA je metoda kojom se može analizirati opskrba krvlju velikog i malog mozga, te služi za pravovremenu procjenu rizika od moždanog udara

CDI karotida i VB sliva neizbježan je onima koji osjećaju simptome poput vrtoglavice, zujanja u ušima ili šuma u glavi. Najrizičnija skupina je svakako mlađa ali i starija populacija, pogotovo pušači, dijabetičari i visoko tlakaši.

CDI unutarnjih organa i abdominalne aorte je metoda koja preciznije analizira unutarnje organe i otkriva proširenje aorte (aneurizme). Ona detektira određene vrste hipertenzije kod mladih osoba.

Ukoliko još niste napravili pregled ili imate dodatnih pitanja možete se obratiti stručnom timu poliklinike Čavka u Zagrebu.

Adresa: Jordanovac 99
Tel: 01/230 06 13 ili 01/231 67 04
Web: www.affidea.hr/

Mail: poliklinika-cavka@affidea.com

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve