Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ćorić: Češće ćemo informirati o kvaliteti vode i zraka u Brodu

None Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Vjerujem kako će vrijeme pokazati da smo spremni na realizaciju svih koraka potrebnih za povećanje kvaliteta života građana Slavonskog Broda, kazao je ministar

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić poručio je u ponedjeljak da će informiranje o kvaliteti vode i zraka u Slavonskom Brodu biti nešto češće i izravno, te najavio da je ministar zdravstva Milan Kujundžić preuzeo na sebe taj dio obveza.

Ćorić je na radionici u Hrvatskoj gospodarskoj komori, posvećenoj nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, prokomentirao zahtjev prosvjednika iz Slavonskog Broda da ih se svakog mjeseca izvještava o kvaliteti vode i zraka u tom gradu, rekavši da će informiranje Brođana ubuduće biti češće i izravno. 

PROSVJED U ZAGREBU Brođani došli pred Vladu: 'Mi vas plaćamo, a vi nas trujete'

Na sastanku održanom u subotu nakon prosvjeda Brođana na Markovu trgu pod nazivom "Svi za djecu - Brod plovi", premijeru Andreju Plenkoviću i Ćoriću su prosvjednici iznijeli svoje zahtjeve, među kojima je i kontinuirana komunikacija o problemima onečišćenja zraka i vode u Slavonskom Brodu.

"U kontekstu tog problema, jer nije riječ samo o problemu informiranja, Ministarstvo zdravstva će na određeni način iskoračiti, a ministar Milan Kujundžić je preuzeo na sebe taj dio obveza", istaknuo je Ćorić.

GRAD SL. BROD: "U tlu su pronađene velike koncentracije mineralnih ulja"

"Vjerujem kako će vrijeme pokazati da smo spremni na realizaciju svih koraka potrebnih za povećanje kvaliteta života građana Slavonskog Broda, te da će se nastaviti proces plinifikacije i modernizacije rafinerije u Bosanskom Brodu, što će značiti i čišći zrak za građane Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije", poručio je Ćorić. 

'SVI ZA DJECU - BROD PLOVI' Brodske mame prosvjedovat će u subotu na Trgu svetog Marka

Na upit o navodno slabom interesu za zakup kapaciteta za LNG terminala Ćorić je odgovorio da u prvoj fazi nisu ni očekivali značajniji interes za zakup LNG-a. Zakonodavni okvir je na javnoj raspravi, a obvezujuće ponude imaju prvu, drugu i treću fazu, pa vjerujemo da će u drugoj i trećoj fazi biti znatno veći interes za LNG terminal, rekao je.

Komentari (12)
  • Tim prije ćeš završiti karijeru. Ne zaboravi da si naučen lagati i obmanjivati, kao i svi tvoji kompanjoni-bliži ili dalji.

    16. 4. 2018,   15:25
  • s obzirom da imaš toliku glavu , da postave tebe u slavonski brod i da usisvaš loš zrak i ispuhiješ ga nazad prema bih.

    16. 4. 2018,   15:55
  • khm..da..a niko ništa o Luciću?

    16. 4. 2018,   16:35