Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ćorić o Orbanu: Ma kakva sad ljutnja, samo dobre vibracije...

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U hrvatskim medijima preneseno je pisanje mađarskog portala Index.hu da je Orban "izuzetno ljut na Hrvatsku zbog obnavljanje crvene potjernice za Zsoltom Hernadijem",

Ministar gospodarstva Darko Horvat ne vidi potrebu za ljutnju mađarskog premijera Viktora Orbana na Hrvatsku zbog obnavljanja potjernice za Zsoltom Hernadijem riječima. 

- Nisam vidio da mađarski premijer izražava neku posebnu ljutnju. Što se tiče povratka gospodina Hernadija na Interpolovu tjeralicu to je isključivo pravosudno pitanje, postoji li ljutnja ili ne, potvrda je dolaska mađarskog premijera u Hrvatsku - kazao je. 

Hungarian Prime Minister Viktor Orban addresses MEPs during a debate on the situation in Hungary at the European Parliament in Strasbourg PEJČINOVIĆ BURIĆ: Mađarski premijer u prosincu dolazi na summit u Zagreb

Nada će da će mađarski primjer skidanja blokade za hrvatsko članstvo u OECD-u slijediti i Slovenija kako bi do polovice iduće godine "skinuli sve blokade i počeli ozbiljne razgovore o pristupanju u punopravno članstvo te gospodarske asocijacije". Ministar energetike Tomislav Čorić na napise o Orbanovoj ljutnji uzvraća:

- Ma kakva ljutnja, samo dobre vibracije, molim vas. Očekujemo premijera Orana 3. prosinca u Hrvatskoj i to je to - kazao je ministar. 

Hungarian Prime MInister Orban talks attends the consecration of a statue in memory of Smolensk plane crash victims in Budapest OBNOVILI POTJERNICU Orban je bijesan na Hrvatsku zbog Hernadija: 'Izdali ste nas'

Ni ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković ne zna za ljutnju mađarskog premijera:
- Postupak je potpuno redovan, sve institucije donijele su odluke sukladno međunarodnim aktima i ne vidim da se itko treba ljutiti - poručio je. 

Komentari (5)
  • jedan od ljigavijih uhljeba

    22. 11. 2018,   22:58
  • Ma nisi Orbanu do koljena.

    22. 11. 2018,   15:10
  • Još jedan vjerodostojni intelektualac koji d..k svojim znanjem i rukama pretvara u pozitivu. Jedino što dosta zaudara oko njega.

    22. 11. 2018,   13:06