Obavijesti

News

Komentari 86

Ćorić: Počinjemo razgovore s HDZ-om o izlasku na izbore

Ćorić: Počinjemo razgovore s HDZ-om o izlasku na izbore
1

Pojedinačne razgovore s HDZ-ovim dužnosnicima obavio sam već ovih dana i očekujem da nas uvjere da HDZ s novim predsjednikom ima znanja i volje ići po pobjedu, kaže Ćorić

VIDEO

Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić izjavio je u nedjelju kako ta stranka vodi razgovore o izlasku na izvanredne parlamentarne izbore sa svim strankama, udrugama i istaknutim pojedincima sličnog svjetonazora a za ponedjeljak je najavio početak razgovora o mogućoj suradnji sa HDZ-om.

"Pojedinačne razgovore s HDZ-ovim dužnosnicima obavio sam već ovih dana i očekujem da nas uvjere da HDZ s novim predsjednikom ima znanja i volje ići po pobjedu na izvanrednim parlamentarnim izborima. U tom slučaju ćemo se vrlo brzo dogovoriti, a to svakako treba biti prije 9. srpnja, kada HSP AS okuplja 300 najviših dužnosnika i donosi odluku o izlasku na izbore", izjavio je Ćorić za Hinu, nakon pripremnog sastanka pregovaračkog tima HSP AS kojemu je na čelu.

Smatra kako u ponedjeljak na sastanku u središnjici HDZ-a mora doći do dogovora idu li zajedno na izbore ili ne, te dodao kako HSP AS  "intenzivno radi na okupljanju domoljuba i desnice oko svog programa i nije im problem izaći na izbore i van Domoljubne koalicije".

Ćorić je izrazio sumnju u dobre namjere HSS-a na čelu su Krešimirom Beljakom a njegov "stil" koji prezentira u javnosti ocijenio "najobičnijom političkom ucjenom i trgovinom u kojoj neprincipijelno poručuje kako će prihvatiti onoga tko da više".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ćorić je rekao kako će HSS na izbore, prema njegovim saznanjima, ići "s gubitničkom vlasti Zorana Milanovića, samo još nisu odlučili koji će model primijeniti".

"Prvi model je javno ići u koaliciju s neokomunistom Zoranom Milanovićem, a drugi je da HSS prihvati poziciju unutar Domoljubne koalicije i u njoj bude trojanski konj", rekao je Ćorić.

Tepeš: I HSP AS i HDZ spremni za nastavak suradnje

 Predsjednik HSP AS Ivan Tepeš izjavio je u ponedjeljak, nakon sastanka u središnjici HDZ-a, kako su obje stranke izrazile spremnost za nastavak suradnje.

"Izrazili smo zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom suradnjom, bili smo dio zajedničke pobjedničke koalicije i izrazili smo spremnost i sa strane HDZ-a i HSP AS-a za nastavak suradnje. Svi detalji će biti usuglašeni i daljnjim razgovorima s obzirom i na unutarstranačke procese u HDZ-u, to respektiramo i poštujemo", kazao je novinarima Tepeš, nakon jednosatnog sastanka u HDZ-u.

Dodao je kako će HSP AS za nekoliko dana imati sjednicu Predsjedništva i Glavnog stana na kojima će odrediti strategiju za izbore, a naglasio je kako treba sačekati srijedu, da se vidi hoće li biti jedan ili više kandidata za predsjednika HDZ-a te da će se sukladno tomu nastaviti razgovori.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.