Obavijesti

News

Komentari 323

Ćorić tvrdi: Vraćamo ploču sa 'Za dom spremni' u Jasenovac!

Ćorić tvrdi: Vraćamo ploču sa 'Za dom spremni' u Jasenovac!
1

HSP AS pregovara s braniteljskim udrugama i postavit će novu ploču s grbom HOS-a: 'Ne podržavamo Antu Pavelića i ustaše, ali nećemo dopustiti kriminalizaciju pozdrava i cijelog Domovinskog rata'

VIDEO

Iako se činilo da je bura oko spomenploče palim braniteljima HOS-a s pozdravom "Za dom spremni" razriješena premještanjem iz Jasenovca u Novsku, to ni približno nije tako. Među desnim političkim strankama i udrugama zavladao je raskol uz već izraženo nezadovoljstvo predstavnika srpske manjine i HNS-a u Vladi.

HSP Ante Starčević koji je bio u koaliciji sa HDZ-om u prošloj Vladi, najavljuje da će u suradnji s braniteljskim udrugama i "istinskim HOS-ovcima" opet postaviti ploču palim braniteljima HOS-a u Jasenovcu, zajedno s grbom koji u sebi ima pozdrav "Za dom spremni".

- Bio sam u Vukovaru s nekoliko braniteljskih udruga i oni su također iskazali želju da ponovno postavimo ploču. Mi smo preko našeg zastupnika Roberta Balića u zagrebačkoj skupštini bili i inicijator postavljanja prve ploče. Vjerovali smo da je to bio iskreni pijetet i počast braniteljima, ali pokazalo se sada da smo bili izigrani jer se sve pokazalo kao igrokaz kako bi netko mogao trgovati. Nećemo postavljati ploču s imenima poginulih da ne otvaramo rane obiteljima, ali ćemo postaviti općenitu ploču palim braniteljima HOS-a. Ploča je legalno postavljena, a sad je nelegalno maknuta - kaže Pero Ćorić, glavni tajnik HSP-AS-a.

On obrazlaže da nikada nije podržavao Antu Pavelića i da o njemu, kao i ustaškom režimu misli negativno, ali je uvjeren da je "Za dom spremni" stari hrvatski, a ne ustaški pozdrav.

- Mi moramo obraniti vrijednosti Domovinskog rata i taj pozdrav koji će novim zakonom biti kriminaliziran - kaže.

Ćorić se obrušio i na Vladu i čelnike Saveza udruga dragovoljaca HOS-a koji su pristali da se ploča iz Jasenovca premjesti, a to su pravdali da je pozdrav legaliziran u grbu udruge.

- I iz izjava premijera, ministara i Predraga Štromara je jasno da će zakon biti usvojen na podmukli način i pozdrav zabranjen. Vrijeme će pokazati da će "Za dom spremni" biti kriminaliziran, a mi ćemo to pokušati spriječiti na sve legalne način i to je naša obveza. Iza svega stoji sitna politička trgovina. Bio sam prisutan kada su neke čelnike koji su jučer pristali na sramotno micanje ploče zvali ministri i nudili im beneficije i sinekure. Oni su jučer izveli sramotan performans - napao je čelnike udruga HOS-a Ćorić ne želeći precizirati o komu se radi. 

Ćorić o Skeji: Arlauče 'Za dom spremni' da ga uhite

Posebno je ljut na Marka Skeju koji je bio na čelu IX. bojne Rafael vitez Boban iz Splita koji je i u četvrtak svojim imidžom i pozdravom novinarima spornim pozdravom izazvao pozornost.

- On radi performanse kako bi izazvao pozornost. U Kninu kada je uhićen je sjedio stol do nas u kafiću. Počeo je vikati "Za dom spremni" u pola jedan i čekao arlaukajuči dva sata da ga uhite. Glas je izgubio - ironičan je Ćorić koji kaže da se oni neće tako ponašati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 323
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca