Obavijesti

News

Komentari 160

Costabella za prave gurmane: Sva ta skupa jela ste vi platili

Costabella za prave gurmane: Sva ta skupa jela ste vi platili
4

Vila Costabella, koju još zovu i vila Capone, skrovita je i lagano ju je čuvati, pa su je voljela oba premijera. U SDP-u tvrde da je Milanović jeo samo što je supruga skuhala

VIDEO

Nakon što je objavljeno da su trenutačni premijer Tihomir Orešković i njegova obitelj ove godine u državnoj vili boravili 32 dana te potrošili više od 100.000 kuna na hranu i piće, “isplivali” su podaci i o njegovu prethodniku Milanoviću. Iz njih je vidljivo da su Milanović ili njegova obitelj proveli lani u vili 35 dana u devet navrata.

I za bivšeg i sadašnjeg čelnika vlade je boravak u vili uz more potpuno besplatan. Trebaju se pobrinuti samo za hranu, a ako im se ne da kuhati, tu je uvijek hotelski restoran iz kojeg mogu naručiti hranu i piće. To vrijedi i za ostale goste koje ugošćuje u vili vlada ili ministar unutarnjih poslova.

Opravdanja iz SDP-a

Prošle godine, tijekom SDP-ove vlade, ukupno je potrošeno oko 220.000 kuna za narudžbe samo hrane i pića kojima su čašćeni gosti u Costabelli. Ukupni troškovi reprezentacije su 293.000 kuna.



Po dokumentima koje posjedujemo, sa sigurnošću se može utvrditi da su hoteli Milenij četiri puta dostavljali hranu dok je u vili boravio Milanović ili njegova obitelj. Ukupno su ta četiri računa plaćena nešto više od 59.500 kuna.

U SDP-u o ovoj temi službeno ne žele razgovarati. Svi podaci o boravcima, hrani i imenima osoba su inače tajni, što omogućuje premijerima i ministrima koji gostuju priličnu zaštitu od pogleda javnosti. Vila je pod ingerencijom Ministarstva unutarnjih poslova i svaki boravak u njoj ne žele komentirati, kao ni troškove.

Međutim, neslužbeno u SDP-u tvrde da Milanović nije naručivao ni jednom hranu prošle godine iz hotela.

- Obitelj sama kuha. To je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kao domaćin vile naručivao hranu. Nisu tamo u to doba bili samo Milanović, nego je bilo i još gostiju - kažu nam neslužbeno.

Tvrde i da nije točno da je Milanović ili njegova obitelj boravila u vili čak devet puta. Prvo su rekli da su bili tamo dva-tri puta, ali onda nam je sugovornik rekao da se ne može točno sjetiti.

Točan popis datuma kad su premijeri provodili vrijeme u vili 24sata su dobila od pouzdanih izvora, kao i račune.

Za namještaj otišlo 88.000 kn

Vila je preuređena, a u mandatu SDP-a su čak i unajmljivali namještaj i predmete. Ukupno su lani na to potrošili gotovo 88.500 kuna. Tvrde da namještaj više nije u najmu, nego je postao vlasništvo vile, te da je to sve napravljeno kako bi se objekt lijepo uredio za strane goste.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi