Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Cres: Zatekli su ga s 354 kila nezakonito ubranoga smilja

None Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Zbog prekršaja iz područja Zakona o zaštiti prirode, protiv mladića (18) je na Prekršajnom sudu u Rijeci podnijet optužni prijedlog, naveli su iz policije.

Policija je kod 18-godišnjaka na području Brestovica na otoku Cresu pronašla 354 kilograma nezakonito ubranog smilja i protiv njega podnijela optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Rijeci, izvijestila je u četvrtak primorsko-goranska Policijska uprava.

Creska policija je u srijedu kod mladića, hrvatskog državljanina, našla ilegalno ubrano zavičajno smilje zapakirano u 16 vreća, koje je oduzela.

Zbog prekršaja iz područja Zakona o zaštiti prirode, protiv njega je na Prekršajnom sudu u Rijeci podnijet optužni prijedlog, naveli su iz policije.

Prošlogodišnjim izmjenama Zakona o zaštiti prirode uvedene su kazne i za fizičke, a ne samo pravne osobe koje prekrše zakon. Za tu vrstu prekršaja predviđena je kazna za fizičku osobu između sedam tisuća i trideset tisuća kuna. 

Komentari (11)
  • Nema tu kazne,maloljetni punoljetnik.

    3. 3. 2016,   19:57
  • Kazna će opet biti simbolična, a uništeno bilje - dobiveno ulje neprocjenjivo. Kazna bi mu tribala biti dva puta veča od zarade koju bi dobio prodajom ulja. Tako bi mnogi promislili prije nego bi to bilje krali i uništavali po tuđim parcelama.

    3. 3. 2016,   17:38
  • ne poostre li se kazne nestat ce smilja po dalmaciji i hercegovini,a ovome kazna treba biti 100 000 eura za primjer drugima,smilje je postalo ugrozeno kao i mnoge druge ljekovite trave koje se nemilice unistavaju

    3. 3. 2016,   19:54