Obavijesti

News

Komentari 19

'Crnjak zbog pljačke u HAC-u nije išao južno od Male Kapele'

'Crnjak zbog pljačke u HAC-u nije išao južno od Male Kapele'
3

U postupku protiv Božidara Kalmete i drug svjedočio je Mijat Stanić. Bivši član nadzornog odbora HAC-a i sindikalni čelnik govorio je o načinu poslovanja tvrtke iz koje su izvučeni milijun kuna

VIDEO

U HAC-u je uvijek jedna osoba bila ključna za donošenje odluka, ali to nije bio predsjednik uprave Marijo Crnjak već su to bili Milivoj Mikulić, Marijo Lovrinčević, Jurica Prskalo i Stjepko Boban. U tvrtki su postajale dvije piramide upravljanja s tim da je svaka radila za sebe. U jednoj su bili Prskalo i Lovrinčević, a u drugoj Josip Sapunar i Ivica Mlinarević,  svjedočio je Mijat Stanić, bivši član NO HAC-a i sindikalni čelnik u HAC-u u postupku protiv Božidara Kalmete i drugih u predmetu Remorker.

Stanić je na Županijskom sudu u Zagrebu rekao kako je Mlinarević koordinirao rad parasindikalne organizacije Udruge branitelja i poštovatelja Domovinskog rata HAC-a preko koje su pokušali istisnuti sindikat no, dodao je Stanić, u tome nisu uspjeli. 

- U to su bili uključeni Željko Krapljan, Stjepan Klarić, Stanko Batur, Svemir Vrsaljko i Ivan Čikara s tim da su zadnja dvojica izašla iz toga - rekao je Stanić.

Nadzorni odbor tvrtke davao je suglasnost upravi za sklapanje poslova i to kad su iznosili tri milijuna kuna za usluge, a više od šest za izvođenje radova. 

- Dobili smo papire i mi smo uvijek odabrali najpovoljniju ponudu, no bilo ej jako puno aneksa ugovora što nije bilo potrebno jer su se ti poslovi mogli odmah uvrstiti u natječaj.  Mislim da je bilo unaprijed dogovoreno da će se  aneksima naknadno podići cijena radova- svjedočio je Stanić. 

Govoreći o načinu upravljanja u tvrtki Stanić se prisjetio razgovora s Crnjakom iz 2007.

- Rekao mi je kako nije odlazio južnije od Male Kapele da ne gleda lopovluk koji se događa - prisjetio se Stanić. 

Podsjećamo u predmetu Remorker bivši HDZ-ov ministar prometa Božidar Kalmeta  optužen je da je povezao ljude iz svojeg ministarstva, Hrvatskih cesta (HC) i Hrvatskih autocesta (HAC) te da je sa suradnicima podijelio više od 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.  

Terete ga i da je narudžbom promidžbenog filma Prometna renesansa Hrvatske, ministarstvo kojem je bio na čelu oštetio za više od 600 tisuća kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"