Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Crnogorac snimio napad pirata: 'Na njih smo ispalili tri rakete'

Alen Bikić (25) iz Crne Gore snimio je napad pirata u nigerijskim vodama. Borba s opasnim i naoružanim napadačima trajala je više od sat vremena, no na kraju su ipak otišli bez plijena...

Poznato je da svjetskim vodama haraju pirati, a jedan takav video snimio je Crnogorac Alen Bikić, koji se poslovno našao u vodama Nigerije. Bikić (25) je rekao da je osam pirata bilo naoružano s tri kalašnjikova (AK-47).

- Nakon što smo ih uočili, u njih smo uperili signalne rakete i ispalili tri. Odmah su odustali nakon naše reakcije, naglasio je Bikić.

U kompaniji za koju radi pohvaljen je za hrabrost, a video je objavila i Facebook stranica 'Podgorički vremeplov'.

Suvremeni pirati nisu naoružani sabljama, nego automatskim oružjem i ne ističu crne zastave s kosturima, no koriste modernu tehnologiju - glisere, radare i mobitele.

Komentari (45)
  • nagradno pitanje za novinara: ako je čovjek izjavio da su brzo odustali od kuda onda informacija da je borba trajala sat vremena?

    9. 12. 2017,   15:00
  • e jesu moderni pirati.njih 8 s 3 kalašnjikova,a ovi ih gađaju sa signalnim raketama.da su im ubacili komad špeka u čamac riješili bi to za minutu.i opet vam je video naopačke,skoro sam si strgal laptop dok sam ga frkal..

    9. 12. 2017,   15:01
  • Jedinu u svijetu koji su uspješno počeli rješavati problem piratskih napada su Rusija, Kina , Izrael koji imaju oružje na brodu dok su Amerikanci dugo oklijevali u tome sve do poznate akcije spašavanja Kapetana Philipsa gdje su u akciji US marinci smaknuli sve do posljednjeg Somalijskog pirata

    9. 12. 2017,   15:09