Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Keleminec i ekipa se postrojili na Trgu pa otišli na Šestine

None Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL 3

Ekstremni desničari na čelu s Draženom Kelemincem marširali su Zagrebom kako bi "prisegnuli domovini" te dali podršku američkom predsjedniku Trumpu...

Članovi Autothone Hrvatske stranke prava (AHSP) i Stranačke vojske Klub hrvatskih domoljubnih snaga, u nedjelju su se postrojili na Trgu bana Jelačića,  prisegnuli domovini te izrazili potporu američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, a zatim se uputili na grob oca domovine Ante Starčevića u Šestinama.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

U prisezi koju su položili pred predsjednikom te stranke Draženom Kelemincem, njih 40-ak su se obvezali da će štiti socijalne i nacionalne interese, Katoličku crkvu, hrvatski grb, barjak i himnu, monetarni suverenitet. Prisegnuli su da će zaustaviti odlazak mladih iz Hrvatske, unutarnju agresiju na Hrvatsku, anitihrvatske organizacije, sotonizaciju Hrvatske, velikosrpsku politiku u Hrvatskoj te ukinuti ovrhe, blokade računa, državne kamate, GMO hranu, komunizam i Istanbulsku konvenciju i dr., među ostalim da će izaći iz Europske unije i smanjiiti porez na dohodak. Prisega je završena uzvikom "Za Domovinu spremni!"

Keleminec je poručio da AHSP podržava državotvornu politiku američkog predsjednika Donalda Trumpa jer brani interese svoje zemlje i jer su američki "republikanci uvijek bili za Hrvatsku, a demokrati za Jugoslaviju". Pozvao je predsjednika hrvatske Vlade, države i ministra financija te Milorada Pupovca, koji je po njemu stvarni vladar Hrvatske, da prestanu uništavati hrvatski narod te izrazio podršku Katoličkoj crkvi, ustvrdivši kako Hrvatska nije sekularna, nego katolička država.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Na središnji trg stiglo je njih oko 40 u stroju noseći sliku oca Domovine Ante Starčevića, hrvatsku zastavu bez državnih obilježja, stranačku i prekriženu zastavu Europske unije te štit sa šahovnicom s bijelim početnim poljem. 

Na Trgu bana Jelačića dočekalo ih je u organizaciji Radničke fronte 20-ak prosvjednika s transparentom "Dosta je ustaštva!",  s hrvatskom držanom zastavom i zastavom Socijaldemokratske partije.

Pripadnici policije pratili su hodnju pravaša od Starčevićevog doma do glavnog zagrebačkog trga, gdje su osiguravali događaj.

Komentari (225)
  • Da Otac Domovine vidi tko se poziva na njegov nauk sledio bi od jeze. Osim što nikada nije nacionalnost vezao uz vjersku pripadnost,Ante Starčević je bio žestok protivnik Crkve i njenog uplitanja u državnu politiku,a ponajbolje od svega zalagao se za GRAĐANSKU državu,dakle ne nacionalnu kakva je Hrvatska danas kakvu podržava i HDZ i SDP i ovi današnji takozvani pravaši(ma u kojoj takozvanoj pravaškoj opciji bili) jer nikada nitko,a posebno to čudi što nije pokrenuo SDP i HNS,nije pokrenuo pitanje stvaranja Hrvatske kao građanske države. Dakle svi odreda svojim javnim djelovanjem(HDZ) ili nedjelovanjem(SDP) podržavaju Hrvatsku kao nacionalnu,a ne građansku državu.

    8. 4. 2018,   14:08
  • Hahahahahaha...pa nek idu Trumpu, kamo sreće da odu iz Hrvatske. Ali zanimljivo je kako oni koji se predstavljaju "pravim Hrvatima" veličaju tuđeg predsjednika i tuđu državu, isto to su radili i 41. kad su veličali Hitlera i veliku Njemačku. Ovakvi su sramota, ne samo Hrvatske, već svake države na svijetu.

    8. 4. 2018,   14:20
  • Ante Starcevic je imao veci IQ nego svi ovi skupa , koji stoje uz njegovu sliku.Nije zasluzio da nepismeni i nazadni iskoristavaju njegovo casno ime.

    8. 4. 2018,   15:29