Obavijesti

Promo sadržaj

Croatia Airlines danas slavi 30. rođendan

Croatia Airlines danas slavi 30. rođendan
3

Prvi putnički let Croatia Airlinesa obavljen je 5. svibnja 1991.g. na liniji Zagreb – Split, čime je uspostavljen redoviti putnički promet unutar Hrvatske

Na današnji dan prije trideset godina rođena je hrvatska zrakoplovna tvrtka. Točno prije tri desetljeća u Zagrebu je registriran Zagreb Airlines d.d. (Zagal), koji je godinu dana poslije promijenio ime u Croatia Airlines d.d. 

Prvi putnički let Croatia Airlinesa obavljen je 5. svibnja 1991.g.  na liniji Zagreb – Split, čime je uspostavljen redoviti putnički promet unutar Hrvatske. Povezivanje Hrvatske sa svijetom počelo je 5. travnja 1992.g. prvim međunarodnim letom na liniji Zagreb - Frankfurt.  

U protekla tri desetljeća, pružajući uslugu prijevoza putnika i robe u redovitom i charter prometu, Croatia Airlines izrastao je u europskog avioprijevoznika prepoznatljivog po sigurnosti letenja, profesionalnom osoblju i kvaliteti usluge. Od prvog leta do danas kompanija je obavila ukupno 603.000 letova i u zrakoplovima prevezla ukupno 39,240.000 putnika.


Flota tvrtke danas se sastoji od dvanaest zrakoplova: četiri Airbusa A319, dva Airbusa 320 i šest turboprop zrakoplova Dash 8-Q400. Tijekom ove sezone zrakoplovi lete u 8 domaćih i 30 međunarodnih odredišta u redovitom prometu te izravno povezuju Hrvatsku s 24 države.

U ovoj slavljeničkoj godini tvrtka i putnici lete pod sloganom Stvaramo uspomene već 30 godina. Kako bi korisnicima usluga zahvalila na tridesetogodišnjoj vjernosti, kompanija tijekom ove godine provodi više nagradnih natječaja u kojima putnike i građane očekuju vrijedne nagrade. (Danas, na tridesetu obljetnicu tvrtke, putnike u hrvatskim i inozemnim odredištima Croatia Airlinesa te na domaćim i međunarodnim letovima tvrtke očekuju posebna iznenađenja i nagrade).

U želji da zajedno s putnicima stvara uspomene još mnogo desetljeća, Croatia Airlines iskreno zahvaljuje svim korisnicima usluga na ukazanom povjerenju u proteklih 30 godina i veseli se svim novim zajedničkim letovima!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura