Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

CroElecto: SDP pretekao HDZ, rejting im je narastao na 23 %

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Posljednje afere predvođene bivšim ministrima Lovrom Kuščevićem i Goranom Marićem HDZ su, sudeći prema najnovijim anketama, stajale pozicije najpopularnije stranke u državi.

Da su iduće nedjelje izbori za Hrvatski sabor u cijeloj Hrvatskoj kao jednoj izbornoj jedinici za SDP bi glasalo 23,32%, a za vladajući i više od pola desetljeća prvi po anketama HDZ 21,20%, ako je vjerovati rezultatima istraživanja koje je proveo CroElecto. 

Čak 50,56% HDZ-ovih glasača odbilo je odgovoriti na pitanje jesu li zadovoljni Plenkovićevim vođenjem stranke, a njih 28,89% izrazilo je nezadovoljstvo. Tek 20,56% birača zadovoljno je smjerom u kojem Andrej Plenković vodi HDZ. 

Još jedna zanimljivost je da bi za Mislava Kolakušića glasovalo više ljudi nego za Živi zid iza kojeg je posebno teško razdoblje i odlazak najistaknutijeg člana - Ivana Pernara. 

- Neovisni za Hrvatsku zabilježili su 2,71%. Drugim riječima, da su iduće nedjelje izbori, u Saboru bi sjedili SDP, HDZ i nacionalne manjine jer treća, četvrta i peta stranka zajedno nemaju ni 10%, prenosi N1

Kao najpozitivniji ministri imenovani su Oleg Butković, Gabrijela Žalac, Tomislav Tolušić, Zdravko Marić i Darko Horvat. Kao najnegativniji ministri označeni su Marko Pavić, Nada Murganić, Milan Kujundžić, Blaženka Divjak i Nina Obuljen Koržinek. 

 

Komentari (35)
  • Mala izlaznost od jedva 50 posto, automatski znaci i vjecitu vladavinu HDZ-SDP strukture.

    16. 7. 2019,   15:21
  • ma da mi je samo doživit izbore gdje glasaju samo građani HR a ne kojekakvi stranci,novorođenčad,mrtvaci itd.

    16. 7. 2019,   15:35
  • Ako pobjede HDZ i za 6 mjeseci ne riješe ove lopove i vrate novac onda idu plinske boce i šatori.

    16. 7. 2019,   16:12