Obavijesti

News

Komentari 36

Zacrvenila se Hrvatska: Kiši se ne nazire kraj, prijete i poplave

Zacrvenila se Hrvatska: Kiši se ne nazire kraj, prijete i poplave
8

Obilnih pljuskova i grmljavina bit će osobito na Jadranu i područjima uz njega. Obilna kiša u dijelovima kontinentalne Hrvatske mogla bi izazvati bujične poplave. U brojnim mjestima jugo je poplavilo rive

VIDEO

Novo snažno nevrijeme donosi nam obilnu kišu i puno vjetra u sljedeća dva dana, zbog čega je za jug Dalmacije objavljen i crveni Meteoalarm

Grad Dubrovnik objavio je na svojim stranicama upozorenje zbog vremenskih uvjeta i mogućnosti oštećenja konstrukcija, rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Dubrovački dnevnik navodi kako su na Petki izmjerili udar juga od čak 143 km/h.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

00:52

Iz DHMZ-a najavljuju kako će obilnih pljuskova i grmljavina biti osobito na Jadranu i područjima uz njega, ali bi obilna kiša u dijelovima kontinentalne Hrvatske mogla izazvati bujične poplave i porast vodostaja te uvođenje redovnih mjera obrane od poplava. Najveća količina oborina očekuje se s utorka na srijedu, kad će pasti između 50 i 150 mm na pojedinim lokalitetima duž obale i u gorju.

No u Veloj Luci je i ta prognoza premašena. Tako je u posljednja 24 sata tamo palo 222 litre kiše, što znači da je u jednom danu pala dvostruka prosječna mjesečna količina oborina, prenosi Dalmacija danas te navodi kako su oborine izazvale bujice, a ima i poplavljenih podruma.

Jedno od najjačih juga u godini, koje će na udare biti i orkansko, poplavit će rive na Jadranu. Jugo će jačati kroz dan, pa će od sredine dana biti olujno, a moguće i s orkanskim udarima. Istramet tako javlja da je već u brojnim gradovima zabilježena izražena plima, a u Puli je dosad palo 46 mm kiše. Uz Pulu, najviše je kiše palo u Vodnjanu i Marčani. 

Antenal jutros, plima! Video: Tina Kovac

Posted by IstraMet on Tuesday, November 12, 2019

U Rovinju je već jaka plima, što nas tek očekuje poslijepodne? Foto: Jakov Šolar

Posted by IstraMet on Tuesday, November 12, 2019

Najmanje će kiše biti na krajnjem istoku zemlje gdje mjestimice može i izostati. Najviša temperatura zraka u unutrašnjosti između 9 i 14, a na Jadranu i krajnjem istoku zemlje od 14 do 19 °C.

Jako jugo nošeno valovima pogodilo Brodaricu

Srijeda će nam opet donijeti češću i obilnu kišu u Dalmaciji, a u ostalim područjima će biti povremena, dok će krajem dana doći do djelomičnog razvedravanja. Na Jadranu će jugo slabiti i to prvo na sjevernom dijelu. Jutarnje temperature bit će od 7 do 12, na Jadranu 12 do 17. Najviša dnevna između 12 i 17, a u Dalmaciji i Slavoniji i do 19 Celzija.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora