Obavijesti

News

Komentari 6

Crveni alarm u Hrvatskoj: Za vikend u Dalmaciji olujno jugo!

Crveni alarm u Hrvatskoj: Za vikend u Dalmaciji olujno jugo!
1

Meteoalarm je za sutra opet izdao crveni alarm za veći dio Dalmacije zbog olujnog juga, dok je za ostatak obale na snazi narančasti alarm zbog obilne količine kiše

VIDEO

Ostvarile su se iznimno nepovoljne vremenske prilike u Hrvatskoj, kako je bilo i najavljivano. Meteoalarm je za sutra opet izdao crveni alarm za veći dio Dalmacije zbog olujnog juga, dok je za ostatak obale na snazi narančasti alarm zbog obilne količine kiše.

Nepovoljno vrijeme nastavit će se i u drugoj polovini tjedna, a iz DHMZ-a izvijestili su da će jugo ponovno pojačati i biti jako i olujno, osobito za vikend.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:32

U četvrtak i petak kiše će biti manje, a u sjevernim će predjelima često i izostati. Jugo će sredinom tjedna kratkotrajno oslabjeti. Međutim, već u petak s jačanjem nove ciklone sa zapada Sredozemlja u naše će predjele sve izraženije stizati vlažan i vrlo nestabilan zrak. Jugo će ponovno pojačati i biti jako i olujno, osobito za vikend. Kiša će biti česta, a na Jadranu i uz njega i obilna, priopćili su iz DHMZ-a.

Pokretanje videa...

01:43

Napominju i kako preliminarna prognoza ukazuje da bi se kišovito, vjetrovito i razmjerno toplo vrijeme moglo nastaviti u prvoj polovici sljedećeg tjedna.

Porasli vodostaji rijeka, očekuje se prolazak vrha prvog vodnog vala na Savi

Uslijed obilnih oborina i u susjednoj Sloveniji te porasta Sutle i Krapine, rijeka Sava raste te se tijekom četvrtka očekuje prolazak vrha prvog vodnog vala gornjim dijelom toka Save kada bi vodostaji u Zagrebu mogli dosegnuti pripremno stanje obrane od poplava. Uslijedit će kratkotrajno opadanje vodostaja do vikenda kada će najvjerojatnije nova značajna količina vode stići Savom iz Slovenije uz doprinos Sutle i Krapine. U gornjem toku  Save vodostaji će ponovo rasti uz moguće ponovljeno dosezanje mjera obrane od poplava. Obzirom na sporiji tok rijeke Save nizvodno od Zagreba, porast vodostaja će trajati dulje te je također moguć ulazak u mjere obrane od poplava koje će ovisiti o dotocima pritoka.

Zagreb: Zbog visikog vodostaja Sava se izlila iz korita

Vodostaji Kupe i Korane u Karlovcu imaju sličnu dinamiku rijeci Savi, a ponovni porast vodostaja očekuje se tijekom vikenda kada bi mogao dosegnuti i mjere obrane od poplava.

I rijeka Una reagira na oborine svojim porastom vodostaja i nastavit će rasti uz moguće dosezanje pripremnog stanja obrane od poplava u Kostajnici, nakon čega će tijekom petka vjerojatno blago opadati. Tijekom vikenda je moguć ponovni porast vodostaja rijeke Une.

 Nakon kratkotrajnog smirivanja vremena i opadanja vodostaja, za vikend nas ponovno očekuje porast vodostaja u Istri i Primorju, u Gorskom kotaru, Lici, te u Dalmaciji i njenoj unutrašnjosti, stoji u priopćenju.

Metereološka vijest dana je jučer je bilo olujno jugo, koje je na dubrovačkom području prelazilo 140 km/h, a u Splitu je na službenoj DHMZ postaji na Marjanu zabilježen orkanski udar od 134.28 km/h. Treća je to najveća brzina juga u Splitu službeno zabilježena u posljednjih 60 godina. 

Jači udar juga zabilježen je 24. studenog 1987. godine, kada je zapuhalo 138.60 km/h te 1. veljače 1986., kada je izmjereno 149.04 km/h.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
VIDEO Policija objavila snimku privođenja muškaraca: Tvrdili su da znaju gdje je Danka (2)
TRAŽILI NOVAC

VIDEO Policija objavila snimku privođenja muškaraca: Tvrdili su da znaju gdje je Danka (2)

BiH - Policija je u četvrtak uhitila troje ljudi iz BiH koji su na TikToku tvrdili da znaju gdje je djevojčica Danka (2), koja je ovog tjedna nestala kod Bora u Srbiji. Uhićeni su na području Hadžića. Naime, trojica muškaraca su tražili 50.000 KM za informacije o nestaloj Danki. Uhićenje je zatražio beogradski Interpol, a odjel za Cyber kriminal locirao je muškarce s pomoću njihove IP adrese. U kuću u kojoj su se nalazili upala je specijalna policija.