Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Crveni križ: 'Imamo smještaj za 200 osoba, deke, rukavice...'

None Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Pozivaju sve one koji se nemaju kamo skloniti od zime, da se jave najbližem društvu Crvenoga križa koje će im pomoći pronaći smještaj, a pozivaju i one koji žive u neodgovarajućim uvjetima

Hrvatski Crveni križ (HCK) osigurao je za beskućnike ruksake koji sadržavaju kape, rukavice, šalove, ručnike, higijenske setove, kabanice i deke, a podjela će biti u utorak 27. veljače u prihvatilištu Velika Kosnica s početkom u 10 sati, priopćeno je u ponedjeljak iz HCK.

Hrvatski Crveni križ poziva sve one koji se nemaju kamo skloniti od zime, da se jave najbližem društvu Crvenoga križa koje će im pomoći pronaći smještaj. Također, pozivaju i sve ljude koji uoče osobe bez odgovarajućeg smještaja da se jave najbližem Crvenome križu. Društva Crvenoga križa diljem Hrvatske spremna su tijekom vala hladnoće beskućnicima osigurati privremeni smještaj, stoji u priopćenju iz HCK.

Posljednjih nekoliko dana zbog iznimno niskih temperatura raste broj beskućnika koji dolaze u prihvatilišta HCK. U najvećem prihvatilištu u Velikoj Kosnici trenutno se nalazi 120 soba. To zagrebačko prihvatilište može osigurati ležajeva za 150 osoba, ali u slučaju veće potrebe, moći će primiti 200 osoba, poručuju iz HCK. 

U pulskom prihvatilištu trenutno je smješteno 12 osoba, ali očekuje se da će broj rasti zbog čega je osigurano 10 dodatnih ležajeva. Dubrovačko prihvatilište trenutno broji 35 korisnika, a toliko ih može i primiti. Ipak, bude li potrebe, i ondje će se povećati broj ležajeva, najavljuju iz HCK.

Ističu kako su uz navedena prihvatilišta i sva društva Crvenoga križa diljem Hrvatske u stanju pripravnosti i, ako bude bilo potrebe, moći će osigurati smještaj za one bez doma, kao i za one koji žive u neodgovarajućim uvjetima.

 

Komentari (3)
  • Naravno da imate samo za 200 kad ste djelili šakom i kapom na granici i smještali ih po hotelima na naš račun

    26. 2. 2018,   20:15
  • I crkva siri vrata i ubija se od poziva da pomogne.

    26. 2. 2018,   20:32
  • Crveni kriz, mozete vi puno bolje

    27. 2. 2018,   03:34