Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čučić je u Francuskoj iako bi trebao sjediti u zatvoru

None Foto: Martin Horvat

Ljubomir Čučić mora se u zatvor javiti do srijede u ponoć, no on je odlučio ostati u Francuskoj jer ne želi obje kćeri prepustiti "odgojnim zastranjenjima"

Ljubomir Čučić, bivši hrvatski diplomat koji je osuđen na godinu dana zatvora zbog svakodnevnog premlaćivanja bivše supruge Magali Boers, u srijedu se trebao javiti u zagrebački zatvor u Remetincu. Sud mu je već odgađao odležavanje kazne kako bi mogao nazočiti parnici u Francuskoj u kojoj se odlučivalo o skrbi nad dvije kćeri, koje ima s Magali. No zadnju molbu za odgodom odbili su mu, pa su Čučiću naredili da se javi u zatvor. Daljnje odgode nisu bile moguće.
- Odsluženje kazne obveza je svakog pojedinca prema državi i elementarni iskaz građanske poslušnosti prema društvu u kojem živi! Ipak, ja to neću učiniti - kaže Čučić na svojem blogu i dodaje da je odlučio ostati u Francuskoj jer je u njegovu slučaju riječ o jedinstvenoj opstrukciji zakona pravde i zdravog razuma. Čučić tvrdi i kako je to jedino što je mogao odlučiti jer bi svaka druga odluka bila kapitulacija pred lažima. Tvrdi i da nije učinio ono zbog čega su ga osudili na robiju te da su cijeli njegov slučaj izrežirali kako bi uklonili političkog suparnika. Čučić objašnjava i kako ne može odustati od borbe za svoje kćeri, koje, tvrdi, njihova majka odvodi u internat Opusa dei.
- Otići u ovim trenucima u hrvatski zatvor, sve da i jesam učinio za što me terete, značilo bi kćeri prepustiti manipulacijama i odgojnim zastranjenjima koje im, uznemirena mojim prisustvom, nudi majka - kaže Čučić. Hrvatska će za njim raspisati tjeralicu.

Komentari (3)
  • Ma nemojte reći...pa kako je to moguće? hmmm....hahahahaha

    5. 11. 2008,   15:00
  • Sta je mangupe,znas mlatit zene,samo je zatvor za tebe !!!!!!!

    5. 11. 2008,   19:15
  • Ovaj je toliko bolestan, narcisoidan da čovjeka boli glava. Samo mi nije jasno da je takav mogao raditi u državnim institrucija i predstavljati Hrvatsku u svijetu a da nitko nije vidio o kakvoj se osobi radi, ili nije htio vidjeti.

    5. 11. 2008,   21:23