Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čudesan oporavak: Evo kako danas izgleda mali 'vještac'

None Foto: Facebook/Anja Ringgren Loven

Prije godinu dana danska humanitarka Anja Ringgren Loven spasila je dječaka iz Nigerije kojeg je obitelj napustila jer su mislili da je vještac. Dječaka su ostavili da umre...

Prije godinu dana danska humanitarka Anja Ringgren Loven spasila je dječaka iz Nigerije kojeg je obitelj napustila jer su mislili da je vještac. Mršav i gladan više od osam mjeseci lutao je ulicama. Anja je objavila šokantnu fotografiju na kojoj se vidi izgladnjelo dijete na rubu smrti.

Anja je uspjela nagovoriti mještane da joj dopuste uzeti dječaka u nigerijski dom  „DINNødhjælp“ koji vodi sa svojim partnerom.  Nakon dva mjeseca dijete je bilo već puno bolje, a sudeći prema fotografijama koje je humanitarka objavila godinu dana kasnije, dječak se sasvim oporavio. 

- Hope sada zaista uživa u životu. Ima 35-ero braće i sestara koji se brinu za njega, uče s njim, igraju se s njim i čine sve da se osjeća sigurno - napisala je Loven na svom Facebooku dva mjeseca nakon spašavanja dječaka.

Anja, inače, sa svojim partnerom vodi dom za djecu gdje smješta mlade ljude optužene za vještičarenje. 

- Najgore je kad te odbaci vlastita obitelj. Teško da itko može zamisliti kakav je to osjećaj - kaže Anja. 

 

Komentari (54)
  • Gledam svog sina od 4.5 god i citam ovo i dodje mi da nikada vise ne otvorim novine... kakvi su to ljudi jbt!? Ma moze biti sto puta kultura, obicaji i zadrtost ali pa to ti je dijete?!? Kako se netko moze odreci svog djeteta? Pa rukama bi si srce iscupao i dao mu... prestrasno. Taj malisa ne kuzi nista, djete je i samo bi se igrao i zivio zivot..zasto takva mala stvorenja moraju trpiti sranja koja namecu kojekakvi Trumpovi, Obame, Merkeli ili Plenkovici?? Gospodno pogledajte sta radite i u kakvom oblaku prasine ostavljate manje sretne ljude, a manje su sretni samo zbog toga sto su se rodili juzno od nas...pa uzas.

    3. 2. 2017,   09:36
  • Nezamislivo koliko je velika ljudska zadrtost. Svaka čast djevojci i njenom partenru na humanosti

    3. 2. 2017,   10:14
  • mrvica malena, nek te zdravlje, sreća i veselje prate ... humanitarcima velika hvala što postojite :))

    3. 2. 2017,   09:33