Obavijesti

News

Komentari 26

Čudna bolest: Rodili se zdravi, u pubertetu završili u kolicima

Čudna bolest: Rodili se zdravi, u pubertetu završili u kolicima
3

Svo četvero djece Esther i Arthura Herzfelda oboljelo je od misteriozne bolesti. Ne mogu hodati ni obavljati jednostavne radnje, a liječnici ne znaju kako im pomoći

VIDEO

Par iz New Jerseya već godinama živi u agoniji nakon što je njihovo četvero djece dijagnosticirana misteriozna bolest za koju liječnici nemaju lijek niti znaju kako pomoći pacijentima. 

Srednja kći Esther i Arthura Herzfelda Tziporah (22) prva je dobila simptome još u osnovnoj školi. Kada je imala 11 godina počela je često padati i spoticati se na satovima tjelesnog. Nedugo poslije sin Tzvu (18), koji se isto rodio potpuno zdrav, završio je u invalidskim kolicima. 

- Zamislite, potpuno ste zdravi, a onda jednog dana se probudite, počnete čudno hodati, a za godinu dana ste u kolicima - rekao je Tzvi, piše Fox News. 

Kćerke Racheli (15) i Rivka (23) posljednje su oboljele od istog misterioznog stanja. Počele su čudnije hodati i sve manje moći kontrolirati pokrete što im je otežavalo obavljanje svakodnevnih rutina poput odijevanja ili zakopčavanja gumba. Unatoč bolesti, obitelj je ostala vesela i pozitivna. Nadaju se da će uskoro saznati od čega boluju i ima li pomoći. 

Liječnici su isprva nagađali o neurološkom sindromu Charcot-Marie Tooth no testovi su bili negativni. Obitelj je obišla na desetke liječnika i bolnica i platila brojna skupa testiranja. Neka od djece išla su i na operacije koljena no implantate su im uglavnom morali ukloniti jer su im još više deformirali koljena. Tziporah je prošla i transplantaciju mišića zdrave osobe, no samo je postala slabija. Uglavnom se kreću pomoću motornih kolica. 

Obitelj o svojem slučaju nije govorila u medijima sve dok se nisu prijavili na natječaj u kojem je nagrada kombi pogodan za hendikepirane. Brojni pokušaji liječenja opustošili su im račune. Kombi na kraju ipak nisu osvojili, ali su od donora dobili novac i kupili vozilo u kojem mogu prevoziti obitelj. Nadaju se da će uskoro skupiti novac za preuređenje kuće kako bi bila prikladnija za kretanje četvero bolesne djece. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.