Obavijesti

News

Komentari 431

Čudo: Benedikt XVI. izliječio mladića od tumora na prsima

Čudo: Benedikt XVI. izliječio mladića od tumora na prsima
1

Mladić iz SAD-a je imao 17 godina kada su mu dijagnosticirali agresivni tumor na prsima. Bio je na pregledima, a utvrđeno je kako ima tumor veličine teniske loptice

VIDEO

Amerikanac Peter Srisch (19) tvrdi kako je ozdravio od tumora na prsima zahvaljujući papi Benediktu XVI. Mladić kaže da je ozdravio nakon što se susreo s Ratzingerom u Rimu na predavanju prošle godine. 

Mladić je imao 17 godina kada su mu liječnici dijagnosticirali agresivni tumor na prsima. Bio je na pregledima, a utvrđeno je kako ima tumor veličine teniske loptice u plućima. 

- Cijelo vrijeme sam pio tablete protiv bolova, a jedno vrijeme sam bio i u depresiji. Stvari su se zakomplicirale i nisam se prestao čuditi zašto se to baš meni događa - ispričao je mladić. Dodaje kako ga nisu mogli operirati jer je tumor bio prevelik, javlja ABC.

Pričao sam s Papom i rekao sam mu sve o bolesti, ali mu nisam rekao u kojem dijelu tijela mi je tumor. Blagoslov se obično dobije na čelu

Dok je bio u bolnici na liječenju fundacija "Izrazi jednu želju" odlučila je ispuniti upravo njegovu želju da posjeti Papu.

Peter je ispričao da je Ratzinger položio desnu ruku točno na mjesto gdje mu je bio tumor, a on nije znao gdje je tumor.

- Pričao sam s Papom i rekao sam mu sve o bolesti, ali mu nisam rekao u kojem dijelu tijela mi je tumor. Blagoslov se obično dobije na čelu, a ja sam ga dobio upravo na onom mjestu gdje mi je bio tumor. Blagoslovio me - rekao je Peter. Godinu dana nakon susreta s Papom mladić je potpuno zdrav, piše La Stampa.

Vjeruje kako je upravo bivši Papa pripomogao njegovu ozdravljenju. Još u srednjoj školi Mullen High u Coloradu ovaj sportaš i odlikaš mislio je da se prehladio jer ga je mučio kašalj. Liječnici su nizali dijagnoze od brohnitisa do upale pluća dok konačno nisu otkrili o čemu je riječ. Veliki tumor pritiskao mu je pluća i aortu, a ispostavilo se kako je tvorba nastala uslijed non-Hodgkinova limfoma. Obitelj i prijatelji pružili su mu potporu noseći zelene plastične narukvice koje simboliziraju svjesnost o oboljelima od limfoma. Za Petera je čula fondacija “Zaželi želju”, koja ispunjava posljednje želje terminalno bolesnoj djeci u SAD-u. Kazao je kako je njegova životna želja upoznati Papu. Omogućili su mu dolazak na Trg svetog Petra na audijenciju u Rimu 2012. godine.

Iznenadilo me koliko je on zapravo skroman i jednostavan, Peter o Benediktu

- Bilo je jutro, 30. svibnja. Čekajući u redu za susret s Papom, oko sebe sam ugledao ljude s darovima za Svetog Oca. Ja sam imao samo moju zelenu narukvicu - prisjetio se. Dao ju je papi kao dar i pritom mu objasnio sve o bolesti i tumoru. Papa ga je blagoslovio. Danas je student teologije i planira postati svećenik.

- Iznenadilo me koliko je on zapravo skroman i jednostavan - kazao je Peter o Benediktu dodajući kako se, kao i cijeli svijet, iznenadio njegovoj ostavci.

- Vjerujem da je u svojoj skromnosti, odrekavši se papinstva, Katoličku crkvu stavio ispred svojih osobnih potreba. Sjećat ću ga se kao najskromnijeg čovjeka na svijetu - zaključio je mladić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 431
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS