Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čudo: Spasili su bebu koja se rodila u 23. tjednu trudnoće

None Foto: N.Strmotić/Pixsell

KBC Split: Pri rođenju beba je imala samo 630 grama i bila je duga svega 32 cm. U zadnja tri mjeseca beba je 'došla' na 1720 grama i narasla je desetak centimetara

U rodilištu KBC-a Split, nakon samo 23 tjedna trudnoće, liječnici su 10. travnja na svijet donijeli bebu, malenu djevojčicu, tešku samo 630 grama i dugu svega 32 centimetra. Od tada su prošla tri mjeseca, a ona danas ima 1720 grama i narasla je desetak centimetara. 

U utorak su je u stabilnom i dobrom  zdravstvenom stanju prevezli u KBC Zagreb gdje je imala operaciju očiju koja se nije mogla obaviti u Splitu, javlja Slobodna Dalmacija.

Liječnici splitskoga KBC-a vrlo su ponosni na to što su uspjeli spasiti život prerano rođenoga djeteta vrlo male porođajne težine jer im dosad nije uspjelo spasiti tako male bebe. Prema svjetskim statistikama, djeca rođena prije 25. tjedna imaju 50 posto šanse da prežive, a ona rođena prije 22. tjedna samo 20 posto. 

Splitska beba nakon operacije na očima dobro se oporavlja u Zavodu za neonatologiju i intenzivnu skrb Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb.

Komentari (40)
  • Od samog početka pravi borac, čestitke

    6. 7. 2012,   08:26
  • Ova me vijest tako oraspoložila, jedna napokon lijepa vijest. Samo neka dalje sve bude u redu! SRETNOOO..

    6. 7. 2012,   08:54
  • bravo bebici, bravo roditeljima i velika hvala našim lječnicima koji nam uvijek ponovno pokažu i dokažu koliko su vrijedni divljenja . . . i za strućnost i za ljudskost . . . za mene ste uvijek vrijedni divljenja i ne dopustite da ikad zaboravite koliko smo vam u našoj tišini zahvalni. . . .

    6. 7. 2012,   07:57