Obavijesti

News

Komentari 48

Čudo u štali: 'Bik Martin našoj Rumi napravio je čak tri teleta'

Čudo u štali: 'Bik Martin našoj Rumi napravio je čak tri teleta'
2

SREĆA I VESELJE: Obitelj Bekrić iz Turčina kraj Varaždina sretna je što su krava te dva muška i jedno žensko tele dobro. Nazavli su ih Ray-Ban, Kuka i Laura

VIDEO

Moja krava Ruma ima deset godina i najbolje je biće koje poznajem. Svake godine se jedanput oteli, a sad nam je prvi put otelila više telića. 

S osmijehom na licu ispričao nam je to vlasnik plodne Rume Hasib Bekrić. 

- Oplodio ju je bik Martin iz Centra za osjemenjivanje u Veterinarskoj stanici Biškupec. Dobili smo dva muška teleta i jedno žensko - kaže presretni Hasib iz Turčina kraj Varaždina. Prije nekoliko godina s obitelji se doselio u Turčin iz Doboja. Odrastao je, kaže, na domaćemu mlijeku, siru i vrhnju, pa je želja cijele obitelji bila da i ovdje imaju stoku. Osim Rume imaju dvije krave, jednog bika te ukupno četvero teladi, dva muška i dva ženska. Prije nekoliko dana otelila se i krava Lana, koja ima jedno žensko tele. 

- Jedan muški telić dobio je ime po Ray-Ban naočalama jer oko očiju ima crvene dlake poput kružića. Drugog telića smo nazvali Kuka, po crtiću o kapetanu Kuki. On ima crvene dlakice samo preko jednog oka. Žensko tele nazvali samo Laura - kaže Hasib, koji s braćom i njihovim obiteljima živi u zajedničkom kućanstvu.

Najviše se životinjama vesele djeca, kojih u obitelji ima desetero. Telad je na svijet Rumi pomogao donijeti veterinar iz Veterinarske stanice Biškupec Filip Grgurović. 

- U ovoj veterinarskoj stanici radim tri godine i nije bilo slučaja trojki. Prije 15 godina bile su petorke. Koliko se sjećam, od tada nikad nije bilo tako puno teladi od jedne krave. To, doduše, ne ovisi o biku nego o kravi - kaže veterinar dr. Filip Grgurović.
Obitelj Bekrić sama proizvodi hranu za svoje životinje. Imaju nešto vlastitih pašnjaka, a kose livade susjeda i poznanika kojima ne treba sijeno. 

- Ujutro pokosimo, drugi dan okrenemo i treći dan je trava suha pa je baliramo - kaže Hasib, koji radi kao vozač, a supruga mu na varaždinskoj tržnici prodaje mliječne proizvode njihovih krava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.