Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čudovište napokon u zatvoru: Kćeri napravio čak troje djece

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

VELIKA BRITANIJA: Ashraf Khan (81) osuđen je na četiri i pol godine zatvora i to prvenstveno zahvaljujući trudu djece koja su tražila pravdu za svoju majku

Monstrum koji je napravio troje djece svojoj kćeri završio je iza rešetaka, no za njegove zločine koje je počinio vlastitoj kćeri saznalo se tek kada je nesretna žena bila na umoru. Ashraf Khan (81) osuđen je na četiri i pol godine zatvora i to prvenstveno zahvaljujući trudu djece koja su tražila pravdu za svoju majku.

Khan je uhićen još 2012. godine, nakon što je suprug preminule zatražio DNK testove koji su potvrdili tko je biološki otac njihove djece.

Tužiteljica Abigail Langford izjavila je na sudu da je žena rođena u Pakistanu 1960-tih godina i jedna je od šestero djece. Udala se za svojeg supruga početkom 80-tih, i preselila u britanski grad Bradford gdje je živjela sa suprugom i svojim ocem. 

Poricao je krivnju

U desetljeću prije smrti, rodila je troje djece. 

ISPOVIJEST MAJKE 'Živjela sam s monstrumom, a kći sam dala da bih je spasila'

- Tek kad je bila na smrtnoj postelji priznala je svojem supruga da je optuženi Khan otac njihove djece - izjavila je tužiteljica. 

Kada je o ovom slučaju obaviještena policija, Khan se nalazio u Pakistanu. U Veliku Britaniju vratio se tek 2016. 

Khan je prvo poricao krivnju, i na sudu je izjavio da 'nije imao nikakve seksualne odnose sa svojom kćeri'. No tužiteljica je iznijela medicinsku dokumentaciju svih troje djece koja otkrivaju različita oboljenja karakteristična za djecu rođenu incestom, primjerice izostanak osjeta boli zbog koje su se u djetinjstvu često ozljeđivali.

 

U zajedničkoj izjavi, djeca su istaknula da su Khanova zlodjela izazvala psihološke probleme i ostavila neizbrisive posljedice na njihovo mentalno zdravlje. Isto tako, izrazili su zahvalnost ocu koji ih nije napustio ni kad je saznao istinu, nego se nastavio brinuti za njih kao da su njegova djeca. 

Khan je priznao krivnju, a njegov odvjetnik je izjavio da je okrivljenik lošeg zdravstvenog stanja, no da 'shvaća da zatvorska kazna nije nepravedna'. 

UŽASAN ZLOČIN U SAD-U Kći mu rodila sina: Ubio oboje, njenog poočima i presudio sebi

- Vi ste vrlo nečastan i zao čovjek, sada to svi vidimo - izjavio je sudac nakon proglašenja kazne, piše The Independent.

- Referirajući se na način na koji je istina izašla na vidjelo, sudac je kazao: 'Njeno priznanje na umoru, to je nešto strahovito. Olakšati dušu nakon takve traume koju je cijelo vrijeme nosila u sebi'. 

Svatko može biti otac, ali ne može svatko biti tata

- Jedno od troje djece je izjavilo: Nadamo se da će ovaj slučaj podići svjesnost o incestu, ohrabriti ljude koji su doživjeli nešto slično da istupe pa da oni koji su te zločine budu kažnjeni.'

- Kao što svatko može biti otac, treba biti posebna vrsta čovjeka da budeš tata. Naš tata je poseban i nikad mu se nećemo moći odužiti za sve što je za nas napravio. Trenutak kad je ovaj čovjek priznao krivnju promijenio je naše živote. Cijeli život predstavljao se za nešto što nije, no tajne i laži te s vremenom sustignu... Uz pomoć policije i socijalne skrbi danas smo se, nakon mnogo, mnogo godina otkako je naša majka preminula, konačno izborili za pravdu u njeno ime - zaključila je. 

Komentari (8)
  • ni jedna kazna nije dovoljna za ovakav cin, strasno nesto...

    30. 7. 2018,   00:21
  • Dobro da je napokon u zatvoru. Kojih uzasa, nebuloza i tragedija ima u svitu.

    29. 7. 2018,   23:26
  • Tata ti deda

    30. 7. 2018,   07:38