Obavijesti

News

Komentari 72

Živozidaši: Torbu ćemo predati policiji, ne znamo je li Culejeva

Živozidaši: Torbu ćemo predati policiji, ne znamo je li Culejeva
1

Stevo Culej (HDZ) optužio je Živi zida da su mu iz Sabora uzeli torbu s 10 kilograma dokumenata. Iako je trebala je biti primopredaja, Živozidaši su zbog optužbi u priču uključili policiju, kako bi oni utvrditi čija je zapravo.

VIDEO

Zastupnik Stevo Culej (HDZ) u Saboru je ustvrdio da je tijekom, Dana otvorenih vrata, nestala njegova torba teška 10 kilograma. Navodi da su u njoj bili dokumenti svega što je radio u Saboru, a utvrdio je da se ona nalazi kod zastupnika Živog zida.

- U toj torbi je od sudskih presuda i dokumenata koje su naslovljene na moje ime, od Haških dokumenata, dokumenti vezani iz vremena Udbe za neke saborske zastupnike. Sve što sam imao to mi je nestalo - ustvrdio je Culej.

Kazao je da je zastupnike Živog zida Snježanu Sabolek i Damjana Vucelića pitao gdje je njegova torba, a oni su mu kaže, odgovorili da je u njihovom automobilu. Na pitanje gdje je automobil odgovorili su mu, kaže, da je daleko.

- Sada je došao njihov tajnik koji kaže da je moja torba vjerojatno u njihovoj središnjici. Vjerojatno na kopiranju, prepisivanju i ostalo. Ja još svoju torbu ne mogu dobiti - ustvrdio je Culej.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Pernara straža opet iznosila iz Sabora, Bulj donio vreću smeća
Pernara straža opet iznosila iz Sabora, Bulj donio vreću smeća

Sve je prijavio saborskoj straži, tajniku Sabora, a najavio je da će sve prijaviti i policiji.

- Ti mladići mene i dalje sprdaju u Saboru ne želeći donijeti moju torbu s dokumentacijom. Ja znam što u torbi imam i kojim redoslijedom sam slagao, ali oni ne žele meni ovog treba donijeti moju torbu - kazao je.

Na pitanje što bi oni mogli s dokumentima iz te torbe, Culej odgovara:

- S tim dokumentima mogli bi svašta. To su originali koji su vezani uz Milorada Pupovca o njegovom sudjelovanju u poznatoj akciji nespašavanja doktora Šretera, tu su i neki državni tužioci i njihove biografije. Ima jako puno dokumenata, da ne idem u dubinu. Tu ima od nestalih osoba originalni dokumenti iz Haaga koji su meni isto dostavljeni preko prijatelja gdje se vidi tko je odveden, tko ubijen. Tu ima svega i svačega - kazao je Culej.

Postavilo se i pitanje kako je saznao da je torba kod zastupnika Živog zida.

- Došao sam u prostoriju, gdje su pretinci, i pitao gdje je moja žuta torba, koja je bila u sabornici. Rečeno mi je da je prenesena uoči Dana otvorenih vrata u prostoriju i da misle da ju je iznijela zastupnica Sabolek. Pitao sam kako je mogla odnijeti moju torbu s deset kila dokumenata. To je vojna torba. Ona je rekla da je to odnijela i da nije uopće gledala što je u njoj. Deset dana vući tuđu torbu od deset kilograma dokumenata u automobilu i u središnjicu, a ne pogledati unutra što se nalazi i čija je to torba to je malo teži slučaj - ustvrdio je Culej. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Branko Bačić 04:54

Na pitanje zašto deset dana slučaj nije prijavio policiji, HDZ-ovac odgovara da u Saboru ima dokumente na tri mjesta.

- Nisam do danas znao da mi torba fali. Prebirući po drugim materijalima, ovo mi nije bila tema. Kako mi je koja tema, tako uzimam materijal s određenih mjesta. Ne držim sve na istom mjestu, upravo vjerojatno zbog ovakvih slučajeva - kazao je Culej.
Zastupnik Živog Zida Damjan Vucelić uzvraća da oni nisu HDZ da torbare i kradu.

- Mi se ne služimo metodama kao HDZ. Gospodin Culej će dobiti svoju torbu natrag. Mi smo tu torbu dobili u našem pretincu i preuzela ju je kolegica Snježana Sabolek. Ona će biti vraćena - kazao je.
Tvrdi da su mu iz službi potvrdili da su torbu stavili u krivi pretinac. Na pitanje zašto mu deset dana ne vraćaju torbu,  Vucelić odgovara:

- Zato što se nije znalo da je to od gospodina Culeja, nigdje njegovo ime ne piše. Mi smo mislili da je to najnormalnija dokumentacija, koju nam građani svakodnevno šalju i preuzeli smo to - kazao je zastupnik Živog zida.

Vucelić tvrdi da on nije pogledao sadržaj torbe niti je s njim upoznat. Snježana Sabolek potvrdila je da je dan nakon otvorenih vrata u svom saborskom pretincu našla torbu.

- Ništa sumnjivo. Mi dobivamo svaki dan nekakvu dokumentaciju, ja sam tu torbu preuzela i odnijela u našu središnjicu. Ne mogu reći da je to torba od Culeja, jer nigdje ne piše da je to njegova. Tek se treba utvrditi čija je to torba - kazala je.

Sablek i Vucelić navode da će mu, ako se utvrdi da je to torba Steve Culeja, torbu odmah vratiti. Na pitanje zašto saborskim službama odmah ne vrate nešto što nije njihovo, Sabolek uzvraća:

- Naravno da ćemo vratiti. Gospodin Culej je sada to zatražio. Imam sada govor i u roku od dva sata ćemo vratiti, ako se utvrdi da je to njegova torba - kazala je.

Ubacio se Vucelić i poručio da je Culej napravio problem tamo gdje ga nema.

- Mi neće previše ulaziti u priče. On je napravio tu scenu, jer je on takav. Mi ćemo torbu najnormalnije vratiti, krivo nam je uručena. Nije naša greška niti je od kolegice greška. Gospodin Culej će tu torbu dobiti tako da nema nikakvih sporova - zaključio je Vucelić.

 Živozidaši: Torbu ćemo predati policiji nek' oni utvrde čija je 

Koji sat kasnije došlo je do obrata. Iako su Živozidaši i Stevo Culej trebali imati primopredaju tobe u Saboru, prozvani zastupnici su o svemu obavijestili policiju.

- Potpuno je neprihvatljivo da bilo tko u Hrvatskoj optužuje zastupnike Živog zida za krađu, a to je apsurdno kad dolazi od stranke koja je pokrala Hrvatsku. Tražit ćemo od Sabora da pokaže snimke nadzornih kamera, da pokažu tko je, kako i kada ostavio predmetnu torbu nepoznatog vlasnika u pretincu zastupnice Sabolek. O svemu je obaviještena policija, odradio sam razgovor s njima i u prvo slobodno vrijeme danas, kolegica Sabolek i ja uputit ćemo se s predmetnom torbom u policijsku postaju i predati je institucijama. Neka oni utvrde kakvog je izgleda torba, što je sadržaj i neka se oni pozabave tko je vlasnik. Mi to nismo mogli znati, niti danas znamo jer na njoj to ne piše - najavio je Tihomir Lukanić, glavni tajnik Živog zida.    

U Živom zidu tvrde da im je Culej na vulgaran način tražio da mu vrate torbu. HDZ-ov zastupnik uzvraća da s takvima ne može i neće biti korektan. Nave je i da tu torbu svi u Saboru znaju, a Živozidaše je opet prozvao da su mu otuđili torbu i po njoj "prebirali svojim tankim i dugim prstima".

- Kao policajac sam imao kontakata s puno lopova, a vi se upitajte kako sam u tako kratkom vremenu otkrio kod koga je moja torba - kazao je. 

Culej je zatim pojasnio da je išao za tragom i došao do zastupnice Sabolek.

-   Ona se odah izdala, jer ja sam odmah pritisnuo i rekao: Gdje je moja torba? Kad je ona pitala koja torba, rekao sam ne pravi se grbava, kod tebe je moja torba. Odmah sam uočio na njoj nervozu i znakove. Znao sam da je torba kod nje - kazao je Culej. 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.