Obavijesti

News

Komentari 126

'Čuli smo tupi udarac i vrisak majke, otac je bio izvan sebe'

'Čuli smo tupi udarac i vrisak majke, otac je bio izvan sebe'
3

Dječak ima višestruke prijelome lubanje, ima i ozljedu vratne kralježnice te ozljede pluća. Hitno je operiran u Klinici za dječje bolesti Zagreb te se nalazi na intenzivnoj njezi

VIDEO

Tupi udarac tijela o tlo bio je prilično glasan i tad smo se okrenule i vidjele dijete na asfaltu pred zgradom. Tek desetak sekundi poslije prolomio se dječakov plač i majčina vriska.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:19

Ispričale su nam dvije žene koje su svjedočile padu dječaka u središtu Zagreba.

Kažu kako je dječak tih nekoliko sekundi nakon pada vjerojatno bio bez svijesti. Star je tri i pol godine, a u subotu tijekom jutra pao je kroz prozor stana na drugom katu zgrade u ulici Božidara Adžije.

- Odmah je nastala strka i okupili su se ljudi. Mali je prilikom pada udario u spuštene izbačene rolete na stanu ispod, pa mu je to vjerojatno makar malo ublažilo pad. Majka je bila izvan sebe. Odmah ga je pokušala podignuti, no okupljeni ljudi su joj rekli da to ne smije dok ne dođe Hitna. Mali je bio sitan, a iz usta mu je išla krv. Nismo vidjele neku drugu ozljedu - pričaju svjedokinje koje su prolazile kraj zgrade.

- Išao sam do frizera. Vidio sam dijete kako pada, jako je udarilo u beton. Dijete je nakon pada bilo živo, roditelji su se spustili u roku od sekunde i pozvali Hitnu koja je brzo stigla - ispričao je čitatelj koji se javio u redakciju.

Dječak pao s 2. kata: Zadobio višestruke prijelome lubanje...
Dječak pao s 2. kata: Zadobio višestruke prijelome lubanje...

- Čuo sam majčine krike dok su silazili, a kad su sišli, jecali su. Otac je također bio u šoku, cijelo vrijeme držao se za glavu - prepričao je drugi čitatelj.

Dječaka je Hitna prevezla u Kliniku za dječje bolesti Zagreb, gdje su nakon obrade liječnici utvrdili teške ozljede i odmah operirali mališana.

- Riječ je o kraniocerebralnoj ozljedi s višestrukim prijelomima lubanje. Ima i ozljedu vratne kralježnice te ozljede pluća. Nakon operacije ide u intenzivnu njegu na daljnje liječenje i nadzor - kazao je u subotu ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb prof.dr.sc. Goran Roić.

Stanari zgrade ispričali su kako je riječ o podstanarskoj obitelji u malom stanu, no nisu poznavali dijete ni roditelje. Navodno su u zgradi počeli živjeti prije malo više od šest mjeseci, no bili su povučeni.

- Viđala sam majku i dječaka. Ne znam je li imala muža ili druge djece. Mali je često znao plakati. Pozdravljali smo se na hodniku i to je to - kazala je stanarka koja je htjela ostati anonimna.

U policiji nisu željeli objaviti druge podatke osim da je istraga u tijeku te da utvrđuju okolnosti zbog kojih je dječak pao.

- Vrlo vjerojatno riječ je o nesretnom slučaju - kazali su u zagrebačkoj policiji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a