Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Čuo sam zvučni signal, a iz njihova je auta treštala glazba'

None Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Dva mladića pokraj Vrbovca podletjela su pod vlak i poginula. Vlak, koji je vozio brže od 100 km/h, stao je kilometar dalje. Na pružnom prijelazu navodno je radila svjetlosna i zvučna signalizacija

Stajao sam na ogradi ispred kuće. Čuo sam zvučni signal da vlak dolazi i vidio crveno svjetlo. Trenutak kasnije cestom je projurio Golf, kazao je mještanin koji živi u blizini pružnog prijelaza u Novom Selu kraj Vrbovca.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Tamnoplavi Golf zagrebačkih registracija u kojemu su bila dva mladića u ponedjeljak je malo prije 13 sati podletio pod putnički vlak koji je vozio na relaciji Koprivnica - Zagreb. Iako je strojovođa odmah počeo kočiti, vlak je uspio zaustaviti tek nakon otprilike 1000 metara.

Kako doznajemo, od siline udarca jedan mladić izletio je iz automobila, a drugi je ostao prikliješten u smrskanom vozilu ispod lokomotive. Obojica su preminula na mjestu nesreće, djelatnici Hitne pomoći koji su nakon nekoliko minuta stigli na mjesto nesreće, mogli su tek konstatirati njihovu smrt.

Na mjesto događaja stigli su i vatrogasci kako bi izrezali vozilo i izvukli tijelo unesrećenog mladića. Tijela su, doznajemo, bila neprepoznatljiva, zbog čega je policija u ponedjeljak još utvrđivala njihov identitet. Više detalja o samim uzrocima nesreće znat će se nakon završetka policijskog očevida.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Ipak, prema prvim informacijama i izjavama svjedoka, čini se da mladići nisu poštivali prometnu signalizaciju i nisu stali ispred pružnog prijelaza, na kojemu nema branika, nego se prometom upravlja svjetlosnom i zvučnom signalizacijom.

Mještanin koji nam je ispričao da je čuo i vidio signalizaciju, kaže i da je mladićima iz automobila treštala glasna glazba.

- Otkad sam ja tu, a doselili smo se iz Zagreba prije nekoliko godina, ovo je treća ili četvrta nesreća na ovom prijelazu - kazao nam je taj mještanin.

Drugi je dodao da su više puta tražili od HŽ-a da postavi branike na prijelaz, no ništa se nije promijenilo. Zbog nesreće vlakovi nisu vozili od 12.45 sati. Putnike su prevozili autobusi.     

Komentari (203)
  • Daj ne pričajte gluposti, kakvi branici ? Pogledajte na slici znak STOP? ako ne znate šta znači odite ponovno u autoskolu

    18. 9. 2017,   23:07
  • Bez obzira i na signalizaciju i na sve tu stoji znak stop i moraš stati. Poznavala sam dečke, žao mi je što im se to dogodilo i nadam se da će netko izvući pouku iz ovog..

    18. 9. 2017,   22:04
  • Kojj branik????Pa sasvim je normalno kad stizes na prugu da usporis/stanes i pogleda lijevo i desno....budes siguran da nema nista i prijeđes

    18. 9. 2017,   22:57