Obavijesti

News

Komentari 203

'Čuo sam zvučni signal, a iz njihova je auta treštala glazba'

'Čuo sam zvučni signal, a iz njihova je auta treštala glazba'
1

Dva mladića pokraj Vrbovca podletjela su pod vlak i poginula. Vlak, koji je vozio brže od 100 km/h, stao je kilometar dalje. Na pružnom prijelazu navodno je radila svjetlosna i zvučna signalizacija

VIDEO

Stajao sam na ogradi ispred kuće. Čuo sam zvučni signal da vlak dolazi i vidio crveno svjetlo. Trenutak kasnije cestom je projurio Golf, kazao je mještanin koji živi u blizini pružnog prijelaza u Novom Selu kraj Vrbovca.

Tamnoplavi Golf zagrebačkih registracija u kojemu su bila dva mladića u ponedjeljak je malo prije 13 sati podletio pod putnički vlak koji je vozio na relaciji Koprivnica - Zagreb. Iako je strojovođa odmah počeo kočiti, vlak je uspio zaustaviti tek nakon otprilike 1000 metara.

Kako doznajemo, od siline udarca jedan mladić izletio je iz automobila, a drugi je ostao prikliješten u smrskanom vozilu ispod lokomotive. Obojica su preminula na mjestu nesreće, djelatnici Hitne pomoći koji su nakon nekoliko minuta stigli na mjesto nesreće, mogli su tek konstatirati njihovu smrt.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na mjesto događaja stigli su i vatrogasci kako bi izrezali vozilo i izvukli tijelo unesrećenog mladića. Tijela su, doznajemo, bila neprepoznatljiva, zbog čega je policija u ponedjeljak još utvrđivala njihov identitet. Više detalja o samim uzrocima nesreće znat će se nakon završetka policijskog očevida.

Ipak, prema prvim informacijama i izjavama svjedoka, čini se da mladići nisu poštivali prometnu signalizaciju i nisu stali ispred pružnog prijelaza, na kojemu nema branika, nego se prometom upravlja svjetlosnom i zvučnom signalizacijom.

Mještanin koji nam je ispričao da je čuo i vidio signalizaciju, kaže i da je mladićima iz automobila treštala glasna glazba.

- Otkad sam ja tu, a doselili smo se iz Zagreba prije nekoliko godina, ovo je treća ili četvrta nesreća na ovom prijelazu - kazao nam je taj mještanin.

Drugi je dodao da su više puta tražili od HŽ-a da postavi branike na prijelaz, no ništa se nije promijenilo. Zbog nesreće vlakovi nisu vozili od 12.45 sati. Putnike su prevozili autobusi.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 203
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu