Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Cura ispred kuće strave vidjela poznatu ploču: 'To je moj djed!'

None Foto: Privatni album

Njemačka: Vlasnik zabavnog parka je htio da sve izgleda autentično pa je od ujaka koji je klesar dobio nadgrobne spomenike. Trenutno mu sude zbog ometanja mira pokojnika

Djevojčica (14) je otišla s društvom u zabavni park i pred kućom strave pronašla nadgrobni spomenik svojeg djeda.

Matthias M. (34), voditelj parka sada se brani pred sudom u njemačkom Kitzingenu. Optužen je za remećenje mira pokojnika. Prema optužnici ispred kuće duhova je postavio osam nadgrobnih spomenik kako bi sve djelovalo autentično. Djevojčica je park 'Freizeit-Land Geiselwind' u Bavarskoj posjetila 19. kolovoza sa svojom grupom ministranata.

- Odmah sam primijetila djedov nadgrobni spomenik. Prije je bio na groblju u selu. Bila sam šokirana i tužna. Plakala sam i odmah sam nazvala mamu - kaže djevojčica.

Udovica Petra K. (63) kaže da ju je nazvala kći. 

- Sve mi je ispričala. Cijelu noć nisam spavala, nisam mogla shvatiti kako je netko tako nešto mogao napraviti - kaže. Dodaje kako je njezin suprug umro 11. travnja 1996. godine

- Nedavno sam platila klesaru 130 eura da napravi novi spomenik jer smo tijelo preselili u grob za urne. Bilo mu je neugodno i vratio mi je novac - kaže udovica.

Matthias M. kaže da mu je ujak klesar i da ga je pitao može li dati nekoliko nadgrobnih spomenika.

- Nisam mislio da će to nekoga uvrijediti, a onda se odjednom pojavila policija u parku - kaže Matthias M. budući da kod njega nema kajanja, tužitelji nisu pristali na pogodbu od 5000 eura. 12. listopada trebao bi svjedočiti Matthiasov ujak koji je klesar, piše Bild. 

Komentari (6)
  • svašta ćeš pročitat... pa što nije uzeo spomenike od svojih pokojnika...

    27. 9. 2018,   13:16
  • Ovaj je jedan od glupljih gazda u povjesti privatluka...

    27. 9. 2018,   13:49
  • He možda nisu platili održavanje. Kod nas se uredno grob prekopa ako nitko ne plaća održavanje. Na upit komunalnoj firmi šta rade sa zlatninom svi ostali kao začuđeni i iznenađeni. Zubi,narukvice,ogrlice prstenje a sve zlato. Pita li se to tko???

    27. 9. 2018,   16:10