Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Curica (8) preživjela bjesnoću bez cjepiva, treća je u SAD-u

None Foto: ABCnews 5

Djevojčicu je kod škole ogrebla zaražena mačka. Curicu je nakon toga počeo boljeti želudac, a onda više nije mogla gutati i imala je jake bolove u vratu i leđima...

Precious Reynolds (8) iz Kalifornije je treća osoba u SAD-u koja je preživjela bjesnoću, a nije bila cijepljena. Djevojčicu je kod škole ogrebla zaražena mačka. Curicu je nakon toga počeo boljeti želudac, a onda više nije mogla gutati i imala je jake bolove u vratu i leđima. Nije mogla niti ustati. Odvezli su je u bolnicu gdje su joj liječnici dijagnosticirali bjesnoću. Nisu je cijepili jer zapravo nitko nije znao kada se točno zarazila. Cjepivo pomaže samo ako se da brzo nakon zaraze.   

Djevojčicu su liječili antivirusnim lijekovima i bila je u induciranoj komi kako bi joj se mozak odmorio, piše ABC News. Takav način liječenja se, naime, pokazao učinkovitim i 2004. godine kod tinejdžerice (15) koja je također imala bjesnoću. Precious je nakon dva tjedana premještena s jedinice za intenzivno liječenje na običan odjel gdje se dobro oporavlja.

Komentari (9)
  • A mis, nadam se da ce se potpuno oporaviti i biti sretna i vesela djevojcica :) bravo za doktore.

    15. 6. 2011,   09:10
  • mala je kao anđeo...;)))

    15. 6. 2011,   09:24
  • aj smo neka je zdrava :)

    15. 6. 2011,   10:29