Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vlasnik doge je otac: 'Curica je trenutno dobro, ali još je rano'

None Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Potvrđeno je kako se radi o argentinskoj dogi. Saznalo se, također, kako je pas u vlasništvu 45-godišnjeg oca toga djeteta. Jutros smo razgovarali s ravnateljem Klaićeve koji kaže da je beba stabilno

Pas je jučer u Repašu u Podravini izgrizao jednomjesečnu djevojčicu koja je s teškim ozljedama prevezena u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu.

Pogledajte video

Ravnatelj Klaićeve, doktor Goran Roić, rekao je kako je djevojčica koju je ugrizao pas neurokirurški zbrinuta i da je trenutno u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru i sedirana. U nedjelju će obaviti CT mozga kako bi vidjeli postoperativno stanje.
- Radilo se o kraniocerebralnoj ozljedi s višestrukim prijelomom kostiju tjemene regije glave, ozljeda moždane supstance s krvarenjem i prodorom u likvorske prostore mozga - rekao je Roić. Kaže kako se nadaju da će curica biti dobro, ali da bi bilo prehrabro u ovoj fazi dati definitivnu prognozu. Dodaje da se medicinski radi sve što je u njihovoj moći da ozljede budu što manje i da to dobro završi.

- Ovako drastičan slučaj nisam imao. Ugrizi psa događaju se više puta godišnje, ali ne sjećam se ozljeda ovakve vrste i u ovako ranoj dobi - rekao je Roić i dodao da ozljede u starijoj životnoj dobi zbog tvrđih kostiju ne bi bilo tako jake.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Još je teško davati prognoze jer se radi o vrlo ranoj životnoj dobi pa su moguće komplikacije nakon zahvata jer se radilo o teškim ozljedama. Nadam se da ćemo sutra biti pametniji u vezi definitivnog ishoda - rekao nam je ravnatelj Roić te pojasnio kako će sutra djetetu napraviti detaljnu neurološku kontrolu (neuroimaging).

Curica je jučer zbog teških ozljeda hitno prebačena iz Koprivnice u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

STRAVA BLIZU KOPRIVNICE Pas je izgrizao bebu: Liječnici u Klaićevoj se bore za njen život

- Prvi pregled u našoj bolnici obavili smo u 19 sati. Nakon uvida u MSCT, dobili smo indikaciju za hitni neurokirurški zahvat. Riječ je o kraniocerebralnoj traumi što znači da je oštećen mozak i kost glave, odnosno ima višestruke prijelome. Ima krvarenje, a stradalo je i moždano tkivo. Dijete je bilo kritično - rekao je doktor Roić i dodao da je dijete staro svega 59 dana. Operacija je uspješno završila sinoć oko 21.30 sati.

- Zbrinuli smo je i prebacili na odjel intenzivne njege izjavio je Roić nakon operacije.

Kako javljaju iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, potvrđeno je kako se radi o argentinskoj dogi. Saznalo se, također, kako je pas u vlasništvu 45-godišnjeg oca toga djeteta. Daljnje kriminalističko istraživanje se provodi.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić, koji je na zagrebačkom Cvjetnom trgu dao potporu humanitarnoj akciji Dan narcisa, novinarima je rekao da ga je ravnatelja bolnice izvijestio o ozbiljnosti traume i samoj operaciji.

- Operacija je prošla dobro,a ozljede su, nažalost, jako jako ozbiljne i po život opasne, rekao je.

Jučer oko 14 sati u mjestu na širem đurđevačkom području u spavaćoj sobi pas 'Dogo Argentino' ugrizao je jednomjesečno dijete. Sinoć je hitno prevezena  u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu, izvijestila je policija koja provodi daljnje kriminalističko istraživanje.

Komentari (529)
  • U svoj ovoj tragediji najtragičnije je to da svi vlasnici takvih pasa ne vide problem opasnosti za okolinu. To je kao da daš luđaku napunjen pištolj i kažeš ma neće on pucati.

    23. 3. 2019,   09:02
  • Za većinu još uvik neshvatljivo da pas može reagirati neočekivano čak i kada se radi o sto posto dresiranim i mirnim psima !

    23. 3. 2019,   08:59
  • Da vlasnici pasa za svako:” Nece ti on nista, samo bi se igrao!” dobiju vritnjak ovakve bi se stvari rijeđe događale!!

    23. 3. 2019,   08:57