Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Curici umjesto antibiotika za upalu uha dali metadon

None Foto: 24sata/ilustracija

Liječnik joj je prepisao antibiotik, no u ljekarni su joj zabunom dali lijek koji zamjenjuje heroin kod ovisnika. U zadnji tren je na lijeku vidjela tuđe ime

Liječnik je Britanki Aliciji McDougall (9) zbog upale uha napisao recept za antibiotik. No umjesto njega u ljekarni su joj dali bočicu metadona od 40 mililitara. Upravo se spremala popiti lijek. U posljednji tren je na bočici primijetila muško ime. U Britaniji na svakom izdanom lijeku piše ime pacijenta kojem je namijenjen. Alicia je rekla djedu da joj je bočica sumnjiva.
- Kasnije su mi rekli da je to bila zaliha za cijeli vikend. Mogla je umrijeti da je to popila. Bojim se o tome i razmišljati - rekla je njezina majka Sharon.
Htjela je bočicu odnijeti odvjetniku, no kako je prvo nazvala ljekarnu da im kaže što su učinili, oni su joj odmah poslali nekoga doma da pokupi metadon. Ponudili su joj odštetu manju od 2000 kuna. Liječnici kažu da je djevojčica mogla pasti u komu od te količine ovog lijeka koji se daje bivšim ovisnicima o heroinu.
- U najgorem slučaju mogla se ozbiljno razboljeti i prestati disati - smatra dr. Carol Cooper.

Komentari (3)
  • tako mala a vec se drogira :P ajd ajd pokudite me

    20. 8. 2008,   17:17
  • i nikom niš,nitko neče odgovarati,mala je trebala umrijet da netko odgovara

    20. 8. 2008,   21:08
  • Ajme majmuni,bando sta trujete i radite od djece.Nista kaznena prijava i posten odvjetnik a ne neki lopovi kao sta su mene opljackali moju otstetu svu uzeo sebi ziva istina i imam dokaz.

    20. 8. 2008,   21:55