Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čuvari revolucije zaplijenili su britanski tanker Stenu Impero

Stena Impero je "nakon zapljene dovučen do obale i predan je vlastima radi provedbe zakonske procedure i istrage", dodaju Čuvari, ideološka vojska Islamske Republike, u kratkom priopćenju

Iranski Čuvari revolucije priopćili su u petak da su u Hormuškom tjesnacu "zaplijenili" britanski naftni tanker Stenu Impero.

Brod su zarobile pomorske snage Čuvara revolucije zbog "nepoštovanja međunarodnog pomorskog zakona", "na zahtjev lučkih i pomorskih vlasti pokrajine Hormozgana", piše u priopćenju objavljenom na Sepahnewsu, mrežnoj stranici Čuvara revolucije.

Stena Impero je "nakon zapljene dovučen do obale i predan je vlastima radi provedbe zakonske procedure i istrage", dodaju Čuvari, ideološka vojska Islamske Republike, u kratkom priopćenju.

Objava o zapljeni slijedila je nekoliko sati nakon što je Vrhovni sud u Gibraltaru odlučio za 30 dana produljiti zadržavanje iranksog tankera Grace 1. (tob)

Komentari (18)
  • Britanija je na ovakav način pljačkala svoje kolonije. Izgleda da to više ne prolazi.

    19. 7. 2019,   21:50
  • Britanija se danas može vidjeti s vrha mosta Themse .... toliko je brdovita i velika....Nemam ništa protiv nikoga ali lopta se kotrnja. Moramo prihvatiti realnost . Indijci koje su Britanci robovali i potčinjavali su respektibilna politički i ekonomski nacija na svijetu i uspjeli su u zadnjih 10 godina izvući iz bijede 150 miliona Indijaca. U međuvremenu je udio siromašnih u Britaniji povećan .... i budala nože razumjeti o čemu se radi...

    19. 7. 2019,   22:28
  • Ništa od rata. Bit će malo dreke, naguravanja to je to. Dugotrajan rat i dugotrajno zatvaranje Hormuškog tjesnaca mogu značit samo ogromnu štetu i/ili katastrofu za SAD i njegove saveznike tamo. Zanimljvo, ali Rusija bi od takvog rata samo izuzetno profitirala. Nuklearni napad, koji bi riješio Iran u trenu ne dolazi u obzir jer bi to pokrenulo nuklearni armagedon kojii bi pojeo svijet. Tako da neće biti ništa osim dreke i možda još sankcija Iranu.

    21. 7. 2019,   14:51