Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Cvik: Nisam dilao, a hajku je pokrenula Ruža Tomašić

None Foto: M. Čikotić

SPLIT: Cvik tvrdi da nikada nije dilao drogu te da su ga uhitili zbog predizborne kamapnje Ruže Tomašić koja je "pucala" na ministarsku fotelju

Jakša Cvitanović Cvik (35) je pri kraju suđenja za dilanje droge na Korčuli u iskaz rekao da je njegovo uhićenje posljedica medijske hajke nekadašnje saborske zastupnice HSP-a Ruže Tomašić u predizborne svrhe i da drogu nije dilao. Sudi se njemu i još petnaestorici okrivljenika. Suca je nakon Cvikova iskaza zanimalo zbog čega ga terete bivša djevojka Petra Gugić i USKOK-ova pokajnica i bivša ovisnica Želita Tomić.
- Želitu znam samo iz viđenja. Njena obitelj je pod stalnim nadzorom Centra za socijalni rad, a iskoristila ju je Tomašić. Posudila je obitelji neke novce pa ih ucjenjuje. Želita ne smije ništa drugo reći. Trebali bi je analizirati liječnici, meni je to ispod časti. Teško mi je govoriti o motivima koji su je naveli da to govori. Molim medije da pomognu da se sazna istina - objasnio je Cvik. Izjavio je da ga je Tomašić 'odabrala' na temelju otočkih priča jer je u mladosti radio svašta i bio na lošem glasu.
- Mislila je da će HSP osvojiti toliko mandata i ona postati ministrica unutarnjih poslova, a pomogao joj je šef Odjela za droge dubrovačke PU Miljenko Lovrić koji se vidio u ulozi pomoćnika ministra - optužio ih je Cvitanović. Nje znao zbog čega ga tereti Petra Gugić jer s njom nije u kontaktu. Pretpostavlja da mu se osvećuje jer su prije 13 godina bili su u sukobu te ju je ošamario.

Komentari (13)
  • Dokaži porijeklo novca i ti i ovi tajkuni i takozvani poduzetnici pa da vidimo koliko ste zaradili pošteno svojim rukama !

    17. 2. 2010,   13:02
  • Ovaj Cvik je posebno pokvareno ljudsko smeće! Truje mladež i razara cijele obitelji, a sam nije ovisnik. Goli Otok!

    17. 2. 2010,   13:02
  • koji mulj na kubik........

    17. 2. 2010,   13:02