Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Da, ima neriješenih odnosa, ali radove na rotoru ne prekidamo'

None Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Kako piše Zagreb.info, Grad je trebao privremeno zatvoriti gradilište rotora zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa na jednom malom dijelu zemljišta. Iz gradskog ureda kažu kako obustave radova nema

Ne planiraju se prekinuti, a niti obustaviti radovi na gradnji Rotora Remetinec, potvrdio nam je zagrebački Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada.

Naime, kako je objavio portal Zagreb.info, Grad je navodno trebao privremeno zatvoriti gradilište rotora zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa na jednom malom dijelu zemljišta, a upravo to što su početak radova odgodili nekoliko puta, ukazuje da je negdje zapelo.

Zagreb: Dio remetinečkog rotora sruÅ¡en je zbog rekonstrukcije KRENULA REKONSTRUKCIJA Srušili su dio rotora: Radovi u Remetincu trajat će do 2020.

Gradski ured je potvrdio da postoji neriješeni imovinsko-pravni odnos, ali da radovi idu dalje.

- Imovinsko-pravni odnosi u okviru zahvata Rotora Remetinec su riješeni osim na suvlasničkom dijelu jedne čestice gdje je u tijeku postupak izvlaštenja, time da je Grad Zagreb većinski vlasnik tog zemljišta. Predmetni radovi izvode se sukladno izvršnoj građevinskoj dozvoli i ne planiraju se prekinuti - dodaju iz ureda.

VIDEO: Rute za vožnju oko rotora

Komentari (14)
  • Školski primjer pranja/izvlačenja novca -> Stopiraj radove jer imovinsko-pravno pitanje nije riješeno. Oduži proces što duže, a u međuvremenu izvođač radova naplaćuje svoje usluge i ne radi ništa, i za bonus ne plača penale jer nije njegova krivica (po ugovoru). Bravo kroatistan!

    13. 2. 2019,   15:04
  • A na koju foru su dobili građevinsku dozvolu na zemljištu koje nije u potpunosti njihovo?

    13. 2. 2019,   14:01
  • Sada se može i stati sa radovima... glavno da su ga raskopali i dobrim dijelom srušili...

    13. 2. 2019,   14:36