Obavijesti

News

Komentari 8

Da je sustav drugačije reagirao, možda bi moja curica bila živa

'ZAŠTO STE NAMA DOŠLI, IDITE PEDIJATRU' Naš pedijatar je taj dan radio u drugoj smjeni i došla sam na Hitnu pomoć koja se nalazi u istoj zgradi Doma zdravlja, ispričala je za Jutarnji majka čija je kći preminula

VIDEO

Nakon smrti devetogodišnjaka iz Metkovića, u tamošnji Dom zdravlja upućena je inspekcija Ministarstva zdravstva, a ministar Milan Kujundžić smatra da u ovom slučaju nije zakazao zdravstveni sustav, već pojedinac.

Smrt dječaka potresla je Martinu Markotu koja je prije dvije godine izgubila kćer Emu.

- Da je sustav drugačije reagirao, možda bi moja djevojčica danas bila živa - rekla je za Jutarnji Markota, čija je kćerkica spletom nesretnih okolnosti preminula zadnjeg dana listopada 2016. godine u KBC-u Split.

- Ne želim nikoga optuživati ni prozivati. To mi nije namjera jer moje djevojčice nema, ali želim ukazati na problem da se takvo nešto nikome ne dogodi - kaže Markota čije je dijete dobilo virozu i oko 37 Celzijevih stupnjeva. Noć je provela mirno, a majka je ujutro primijetila da su djevojčici usnice plave.

- Vidjela sam da se nešto događa s djetetom i krenula u Dom zdravlja Metković. Međutim, naš pedijatar je taj dan radio u drugoj smijeni i došla sam na Hitnu pomoć koja se nalazi u istoj zgradi Doma zdravlja. Malaksalo dijete držala sam u naručju, na vratima. Liječnica nas nije ni pogledala, već je samo rekla 'zašto ste nama došli, idite pedijatru' i ja sam tad otišla pedijatrici dr. Kaleb koja je prepoznala u kakvom stanju je bilo dijete - ogorčena je na zdravstveni sustav Markota. 

Pedijatrica Kaleb vrlo je brzo utvrdila da je riječ o smrtonosno opasnoj bolesti i helikopterom su je prebacili u splitsku bolnicu gdje su zbrinuli Emu, no nažalost nije joj bilo spasa. Utvrđeno je da je citomegalo virus (CV) zahvatio srce i poremetio njegov rad, što je za malenu Emu bilo smrtonosno.

- Opet kažem, nije mi namjera nikoga prozivati i nikoga ne osuđujem. Moje djevojčice nema i ništa mi je ne može vratiti, ali odnos osoblja hitne pomoći u Metkoviću prema pacijentima je kritičan. Bolesnike vraćaju s vrata, jednako i starije i djecu - kaže Markota.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa