Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Da je vlak bio na krivini, bili bi danas na nekoliko sprovoda...'

Foto:

Zaboravili šinu? Radnici su tijekom noći istovarili nove tračnice i stavili ih kraj pruge. Jedna je završila između tračnica. Naletio je vlak sa 68 putnika...

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Užasno! Tako je bilo. Da je vlak bio i na najmanjoj krivini, danas bismo bili na nekoliko sprovoda. Hvala Bogu da je pruga bila ravna kad je strojovođa sa 68 putnika naletio vlakom na ostavljenu šinu između tračnica. Vlak se izdignuo i izletio iz tračnica.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Burna je to reakcija Dalibora Petrovića, potpredsjednika Sindikata strojovođa Hrvatske u HŽ Putničkom prijevozu, na jutrošnju dramu koja se dogodila ujutro na pruzi u neposrednoj blizini Vrbovca. Vlak je tog jutra krenuo iz Zagreba u 6.54 sati prema Osijeku. Noć prije radnici konzorcija DIV-a, Dalekovoda i Zagreb-Montaže na toj su pruzi istovarili nove tračnice za obnovu, koja je u punom jeku. Stavili su ih kraj pruge, osim jedne, koja je završila između tračnica po kojima voze vlakovi. Upravo je na nju naletio brzi putnički vlak 783, koji je zbog obnove pruge vozio bitno sporije nego inače.

KRIVA JE ŠINA KRAJ PRUGE? Nesreća blizu Vrbovca: Vlak sa 68 putnika iskočio iz tračnica

- Strojovođa nije ozlijeđen, ali je bio u potpunom šoku. Hitna ga je odvezla na preventivni pregled - rekao je Petrović. Članovi uprave HŽ Infrastrukture obišli su mjesto iskakanja vlaka i potvrdili da će osnovati povjerenstvo koje će ispitati sve okolnosti nesreće te su više puta istaknuli da je najvažnije da nitko nije ozlijeđen.

- Samo 15 minuta od nesreće organizirali smo zamjenski vlak, koji je putnike vratio u Dugo Selo. Odande su autobusima odvezeni do kolodvora u Vrbovcu te su nastavili svoju vožnju do Osijeka - rekao je Nikola Ljuban, član uprave HŽ Infrastrukture, koji je ujutro posjetio mjesto nesreće.

Vlak sa 68 putnika iskočio iz tračnica blizu Vrbovca | Autor: Marko Prpic/PIXSELL Foto: Marko Prpic/PIXSELL I policija je jutros bila ondje. Do objavljivanja teksta nije bilo jasno je li tračnica zbog koje je vlak iskočio slučajno ostavljena ondje ili namjerno. Više sugovornika potvrdilo je da ni ovo zadnje ne bi bilo neobično jer se nove tračnice nekad stavljaju između tračnica te vlakovi mogu i dalje nesmetano voziti. Doznajemo i da na vlaku postoji kamera, čije bi snimke mogle otkriti što je uzrok nesreće.

Komentari (84)
  • Poslije ovakvih radova, poslati Rome u kontrolu da nije što ostalo.

    21. 10. 2018,   18:48
  • I ponovno će biti po staroj hrvatskoj navadi "ujeo vuk magare" i nikom ništa, nitko neće odgovarati.

    21. 10. 2018,   18:54
  • Krajnji idiotizam, nekoga u zatvor, ovo je čista diverzija, makar se ona zvala nemar, a to je isto, ako je opasno za građane.

    21. 10. 2018,   19:08