Obavijesti

News

Komentari 86

Da me napadnu desničari, onda bi znao da sam na pravom putu

Da me napadnu desničari, onda bi znao da sam na pravom putu
1

Na pitanje novinara hoće li nakon prekida suradnje s bivšim koalicijskim partnerom Zlatkom Hasanbegovićem vratiti ime Trga maršala Tita, Bandić je rekao da ne, jer je Trg Republike Hrvatske bio njegova ideja

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u srijedu u Jasenovcu kako bi bio sretan da ga napadne šačica radikala, marginalnih desničarskih skupina zbog onog što govori jer bi "onda znao da je na pravom putu'.

- Ja uvijek govorim isto, moji su stavovi uvijek isti, a volio bih da moje izjave u cijelosti prenesete, a još bih bio sretniji da me šačica radikala, marginalnih desničarskih skupina napadne zbog mog govora jer bih onda znao da sam na pravom putu - rekao je nakon svečanog polaganja vijenca u kripti jasenovačkog spomenika - Cvijeta zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

 Na pitanje novinara hoće li nakon prekida suradnje s bivšim koalicijskim partnerom Zlatkom Hasanbegovićem vratiti ime Trga maršala Tita, Bandić je ponovio da je njegov prijedlog bio da se trg preimenuje u Trg Republike Hrvatske.

Jučer ustaše, danas nisu: A tko će sada glasati za Kolindu?
Jučer ustaše, danas nisu: A tko će sada glasati za Kolindu?

- To je moj prijedlog, a ne Hasanbegovića, kojem dajete toliku važnost. Najljepši trg mora nositi ime zemlje kojoj ponosno pripadamo i ja i vi. Samo u totalitarnim sustavima se trgovi zovu po živim osobama. Živi ljudi ne dižu sebi spomenike, nego su spomenici njihova djela, a treba li  trg maršala Tita  biti negdje drugdje, to ćemo vidjeti - rekao je Bandić. 

'Predsjednici je trebalo četiri godine da nauči da je ZDS ustaški pozdrav'

 Predsjednika Židovske općine Ognjena Krausa novinari su pitali hoće li i ove godine biti tri svečanosti obilježavanja proboja iz Jasenovačkog logora.

 Nije konkretno odgovorio, ali je rekao: 'Kao što ste vidjeli, gospođi predsjednici Republike je trebalo četiri godine da nauči što je pozdrav 'Za dom spremni'.

Osim Vukovara i Knina, Divjak bi da đaci posjete i Jasenovac
Osim Vukovara i Knina, Divjak bi da đaci posjete i Jasenovac

Sada kad smo to naučili i kada znamo da je to ustaški pozdrav, a to smo čuli i od Vlade i od Sabora, mislim da je vrijeme da prijeđemo s riječi na djela, da maknemo znamenja i učinimo nešto za edukaciju. Lani je Spomen-područje posjetilo samo 15 škola, to jest oko 200 djece', rekao je Kraus.

Thompson je na 'Fejsu' fanove pozdravio sa 'Za dom spremni'
Thompson je na 'Fejsu' fanove pozdravio sa 'Za dom spremni'

 Istaknuo je da smo na Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta slušali govor kardinala Bozanića, koji je on pozdravio.

 - Ali nekoliko dana kasnije smo imali promociju one sramotne knjige u Šibeniku i Puli, što znači da mi deklarativno radimo sve, ali drugo govorimo, a treće mislimo. Nitko ne misli da je hrvatski narod genocidan, ali Hrvatska mora obračunati sa svojom prošlošću i da krenemo u budućnost - rekao je Kraus. 

 Riječ je o knjizi slovenskog publicista Romana Leljaka Mit o Jasenovcu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca