Obavijesti

News

Komentari 63

'Da sam ja na mjestu Andreja Plenkovića, zabrinuo bih se...'

'Da sam ja na mjestu Andreja Plenkovića, zabrinuo bih se...'
1

Karlo Starčević je žestoko kritizirao Darka Milinovića zbog svega lošega u tijekom njegove višegodišnje vladavine, a potom je poručio i da je spreman razgovarati "s novim HDZ-om" u Lici

VIDEO

Nakon u nedjelju održanih izbora u Ličko-senjskoj županiji u kojima je pobijedio HDZ, glavno je pitanje tko će s kim u postizbornu koaliciju.

- Dobro je da smo išli na izbore, situacija je bila kaotična, kaže Marijan Kustić u HRT-ovoj emisiji Otvoreno o činjenici da se zbog rušenja proračuna išlo na nove izbore. 

Rezultati govore da nije postojao razlog za rušenje proračuna, smatra Darko Milinović. 

- Danas je ista politička situacija kao i prije rušenja proračuna. Građani nisu dobili ništa, a političari još i manje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Izbori nisu bili potrebni, izgubili smo dva do tri mjeseca. Mi nezavisni smatramo da je to neodgovorno prema građanima, smatra Ante Dabo. 

- Gospodin Milinović meni je srušio proračun za 2018. godinu (u Gospiću op.a.) pa bih ja rekao "da se bura vratila kući". Možda je dobro da se skupština raščistila iako je to građane koštalo novca, ističe Karlo Starčević. 

Milinović: Dalić me iznenadio, ja navijam za reprezentaciju...
Milinović: Dalić me iznenadio, ja navijam za reprezentaciju...

- Proračun je na neki način bio povod. Je li ovaj bio dobar ili ne, svatko će gledati iz svoga kuta. U jednom te istom proračunu ne moraju svi biti jednako zadovoljni. Ako se proračun koristi za rušenje vlasti, onda niti jedan neće biti dobar, kaže Nikola Lalić. 

Očekuje li stvaranje postizborne koalicije između HDZ-a i HSP-a?

- Morat će se koalirati jer nitko nema većinu. Sadašnji novonastale okolnosti primoravaju političke aktere na razgovore, što do sada nije bio slučaj. Tko će s kim koalirati, stvarno ne znam. Svaka koalicija koja će raditi na prosperitetu je dobro došla. Mi u SDSS-u podržavat ćemo svaki program koji unapređuje županiju, a posebno povratničke programe. 

- Da sam na mjestu Plenkovića, ja bih se zabrinuo, rekao je Darko Milinović komentirajući rezultate izbore u Ličko-senjskoj županiji. Dodao je i da su drugi kandidati imali veliku podršku infrastrukture, aludirajući na HDZ, ali i na manje poput Ante Dabe. 

- Ovo su manipulacije od strane gospodina Milinovića koji govori da su drugi imali infrastrukturu, a on je kao nije imao. Koristio je prostorije županije kao svoj izborni stožer, održavao je sastanke. Najveći gubitnici su gospodin Milinović te SDP, replicira Kustić.

Ličko prelo: Bitka tek počinje, na nove izbore ići će do ljeta?
Ličko prelo: Bitka tek počinje, na nove izbore ići će do ljeta?

- "Bura promjena" ne želi biti jezičac na vagi. Meni se čini da je najlogičnija koalicija HDZ-a i HSP-a jer su bili dosta bliski i prije. Mi ne želimo biti protiv nečega već želimo biti konstruktivni. Mi ćemo podržati sve one projekte ili HDZ-a i Milinovića, a koji su na korist županiji. Nećemo biti oporba koja će galamiti i vikati, mi želimo smiriti situaciju. Želimo ponuditi dobru atmosferu u skupštini, ističe Ante Dabo o mogućem raspletu koalicijskih pregovora. 

Karlo Starčević je žestoko kritizirao Darka Milinovića zbog svega lošega u tijekom njegove višegodišnje vladavine, a potom je poručio i da je spreman razgovarati "s novim HDZ-om" u Lici. 

- Količina destrukcije se mora staviti sa strane, priča Starčević o demografskoj obnovi, a iz Gospića gdje je Starčević glavni, otišlo je tisuću ljudi. No, nije Karlo Starčević kriv za to, bez nacionalne politike ne možemo riješiti probleme. Moramo se udružiti, čekam da profunkcionira koalicija HDZ-a i HSP-a te da čujemo prijedloge, replicira Milinović. 

HDZ s HSP-om u Lici? Kustić u pregovore ide sa Starčevićem
HDZ s HSP-om u Lici? Kustić u pregovore ide sa Starčevićem

Marijan Kustić smatra da HDZ ima ljude i dobar kadar dodajući da njegov način funkcioniranja i način funkcioniranja Darka Milinovića nije isti. Slaže se da je potrebna i suradnja na nacionalnoj razini kako bi se rješavali problemi.
- Uvjeren sam da ćemo uz podršku Vlade Andreja Plenkovića možemo napraviti rezultate. Imamo podršku Vlade te vjerujem da ćemo uskoro formirati županijsku skupštinu. 

- Ili napredak ili nestanak Like, a s njom i Hrvatske, dodaje Starčević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS