Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Da, to sam ja kao beba. Ležim među smećem, a blizu su i igle'

Objasnila je da je fotografije snimio njezin tada 16-godišnji brat, koji je svjesno zabilježio pravo stanje i uvjete u tadašnjem domu i pokazao ih učiteljici. Zahvaljujući njoj djeca su tada odvedena od majke

Tinejdžerica (17) iz Idaha objavila je ovaj tjedan šokantni 'obiteljski album' na Redditu te je opisala detalje iz perioda odrastanja uz majku ovisnicu i četvero braće i sestara.

- Ovo sam ja s 18 mjeseci - napisala je uz fotografiju bebe koja leži u sobi punoj razbacanih stvari, u kojoj se na prozorskoj dasci, ako se pobliže pogleda, može vidjeti i narkomanski pribor.

 - Da, to su igle na prozorskoj dasci i da, tako je izgledala cijela kuća - napisala je odmah.

Foto: Reddit

Na drugoj i trećoj slici su njezine sestre, koje su tada imale dvije ili tri godine, koje hodaju i igraju se među hrpom odjeće i smeća i penju se na prljavi krevet, a treća fotografija pokazuje obiteljsku kuhinju; sa regalima punim lijekova i sa smećem po podu. 

Foto: Reddit.com

Djevojka je objasnila da je fotografije snimio njezin tada 16-godišnji brat, koji je svjesno zabilježio pravo stanje i uvjete u tadašnjem domu. Fotografije je onda pokazao učiteljici koja je nazvala Službu za zaštitu djece, pa su djeca odvedena od majke. 

Tada su sva djeca premještena u udomiteljske obitelji, a ova je djevojčica posvojena kad je napunila devet godina.

Paul Mannix/Flickr POLICIJA NA FLORIDI: Ne bacajte drogu u školjke jer ćete nadrogirati aligatore

Ovaj je post šokirao sve na Redditu, a komentiralo ga je više od dvije i pol tisuće ljudi (i lajkalo šest tisuća). Priču je prenio i bratanski Daily Mail.

Foto: Reddit.com

Netko je komentirao fotografiju na kojoj je djevojčica kao beba, i rekao joj da 'ne izgleda kao da joj je 18 mjeseci, već kao da je dosta mlađa'.

Objasnila je kako ne može biti sigurna koliko je točno bila stara kad je slika nastala, jer su i ona i njezina braća i sestre bili 'prilično pothranjeni i nerazvijeni', dijelom zato što je mama kroz sve trudnoće pušila, drogirala se i pila, a dijelom jer je obitelj tada preživljavala i hranila se zahvaljujući bonovima za hranu.

Foto: Reddit.com

Složila se da je na fotki vjerojatno mlađa i da ima oko godinu dana ili manje, a onda je podijelila još fotografija koje su joj ostale kao uspomena na djetinjstvo. 

Fotolia STARI OBIČAJI Ništa prije braka: Plahtom se dokazivala nevinost mladenke

Na njima se vidi stan pretrpan stvarima, lijekovima i smećem, narkomanski pribor u uglovima, prljavi kreveti, nož na podu kupatila, razbijeno staklo u hrpi igrački i slično.

Na pitanje kako se nosi sa prošlosti, djevojka odgovara da bira pozitivno gledati na život i dodaje: 'Čudno, znam, ali ja zapravo volim ove fotografije! Kad vidim gdje sam bila podsjete me na to koliko sam daleko došla i što sve mogu postići!

A mnoge je zatekla njena izjava kako je 'oprostila majci, iako joj je trebalo vremena'.

Foto: Reddit.com

- Na žalost, i mama i tata su pokojni. Otac nije bio ovisnik, a majka se s ovisnosti borila do zadnjeg dana - piše.

PAO S PLANTAŽOM U PAKOŠTANAMA 'Neću više, obećavam!': Ima 80 godina i sadi marihuanu u vrtu

- Moja majka nije bila ono od čega je bolovala, ona je bila puno više ali trebalo mi je vremena da to shvatim, napisala je, i ispričala da su joj od posvojenja stvari krenule na bolje, Ipak, priznaje kako danas svejedno pati od oblika PTSP-a i od tjeskobe.

Foto: Reddit.com

- Završavam školu za spasioca, imam super dečka i plaćen fakultet - pohvalila se, a kaže da će, kad poželi djecu usvojiti starije nezbrinuto dijete radije nego da ima svoje.  

Iako nije otkrila što se dogodilo sa svom braćom i sestrama, napisala je da je brat koji je snimio ove slike sretno oženjen, i da on i žena očekuju četvrto dijete. Jedna je sestra, koja joj je bila više kao mama, diplomirala psihologiju i znanost o razvoju djeteta, a radi u centru za autizam. 

Krajem lipnja je objavljeno Svjetsko izvješće o drogama za 2019., a posebno se upozorava SAD- zbog velikog porasta ovisnika o opijatima. Iz Ureda Ujedinjenih naroda za droge i kriminal kažu da je stanje 'preraslo u epidemiju', što je potvrdila i voditeljica istraživanja. 

Foto: Reddit.com

Isto tako, objavljeno je i da su se u zadnjih deset godina zapljene droge povećale za čak 70 posto u cijelom svijetu, a većina ih se događa u SAD-u i Kolumbiji.

 

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (43)
  • tuzna slika nepozeljet nikome slatko malo

    19. 7. 2019,   21:54
  • Ne bih nikome poželjela takvo djetinjstvo, jadna djeca što proživljavaju kraj takvih roditelja.

    19. 7. 2019,   22:36
  • Ajme majko duša me boli kad vidim ovo danas toga ima više nego mi mislimo

    19. 7. 2019,   22:50