Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ivica Dačić divlja u New Yorku: 'Bre, glupi ste koliko ste teški'

None Foto: Luiz Rampelotto/DPA/PIXSELL

Nakon sjednice, dok sam pričala s izaslanstvima SAD-a i Velike Britanije, šef srpske diplomacije prišao mi je i počeo vikati na mene i vrijeđati mene i izaslanstva, rekla je veleposlanica Kosova Vlora Citaku

Na sjednici vijeća sigurnosti Ujedinjenih Naroda u New Yorku jedna od tema bilo je pitanje Kosova. Nakon sjednice - skandal.

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić verbalno je napao veleposlanicu Kosova Vloru Citaku, koja je pričala o ugnjetavanju Albanaca na Kosovu i Metohiji. 

- Nakon sjednice, dok sam pričala s izaslanstvima SAD-a i Velike Britanije, šef srpske diplomacije prišao mi je i počeo vikati na mene i vrijeđati. Rekao mi je: 'Ti s kojima s sjediš su vaši kolonizatori' - rekla je Citaku, koja je objavila i snimku incidenta.

POGLEDAJTE VIDEO

Odgovorila je Dačiću na engleskom jeziku, a ovaj joj je odbrusio:

- Ajde, bre, glupi ste koliko ste teško.

Dačić je poludio na izlaganje kosovske veleposlanice koja je rekla kako se u slučaju Kosova i Srbije radi o dekolonizaciji.

- Pa to je bezobrazluk! Kako netko može koristit taj izraz pred kolonijalnim silama koje su imale kolonije diljem svijeta, pred afričkim, južnoameričkim i azijskim zemljama koje su se oslobađale od kolonijalizma - rekao je Dačić nakon sjednice.

Dačić je dobar za kazalište

Kosovski šef diplomacije Behgjet Pacolli također je objavio snimku na kojoj se vidi kako se Dačić svađa s veleposlanicom u New Yorku.

- Srbijanski ministar dobar je za kazalište, ali prilično loš za diplomaciju. Njegovo ponašanje je sramotno. Da, već 20 godina uživamo u slobodi od srpskog kolonijalizma. To je gotovo, Kosovo je nezavisno - napisao je najbogatiji Albanac.

Komentari (162)
  • opančarski diplomata po vassvetu

    11. 6. 2019,   09:53
  • Neka on samo divlja, to svima ide u korist.

    11. 6. 2019,   09:55
  • Tipovi poput Vulina, Šešelja, Dodika, Vučića, Dačića, Brnabić...su vrhunski neprijatelji samih Srba i Srbije, rade im medvjeđe usluge i svi koji nevole Srbe i Srbiju time mogu biti itekako zadovoljni. Nitko nemože biti toliko štetan za njih koliko oni sami za sebe.

    11. 6. 2019,   10:32