Obavijesti

News

Komentari 81

Dačić je najavio: Još će jedna zemlja povući priznanje Kosova

Mi smo sada već blizu situacije da će broj država koje su priznale neovisnost Kosova pasti ispod 100, to je bio moj cilj, rekao je Ivica Dačić

VIDEO

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić najavio je da će danas još jedna država povući priznanje neovisnosti Kosova, ali nije otkrio o kojoj je zemlji riječ.

"Bit će to šesta zemlja koja je u posljednje vrijeme povukla priznanje Kosova. Mi smo sada već blizu situacije da će broj država koje su priznale neovisnost Kosova pasti ispod 100, to je bio moj cilj", rekao je Dačić za Radio-televiziju Srbije, objasnivši kako ne može otkriti ime države.

Poslije prošlotjednog priopćenja da je Liberija povukla priznanje kosovske neovisnosti Priština je optužila Beograd za kampanju protiv Kosova.

Kosovski šef diplomacije Bedhjet Pacoli ustvrdio je da Liberija nije povukla priznanje neovisnosti Kosova i poručio kako "srpski mediji šire lažne vijesti".

"Upravo sam razgovarao sa Vladom Liberije i potvrdili su mi da Liberija nije povukla priznanje Kosova. Vijesti i nota koju šire srpski mediji su lažne i dio pokušaja ministra vanjskih poslova Ivice Dačića da širi lažne vijesti", napisao je Pacoli prošlog tjedna na svom Twitteru, a potom najavio i da Libeerija otvara svoje veleposlanstvo u Prištini.

Dačić je ranije na tiskovnoj konferenciji predočio novinarima preslik note liberijskog Ministarstva vanjskih poslova o povlačenju priznanja.

Vlada Liberije objasnila je potom da zadržava diplomatske odnose sa Kosovom, te da će poštivati dogovor o normalizaciji odnosa koji Beograd i Priština postignu u dijalogu koji traje već nekoliko godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u