Obavijesti

News

Komentari 41

Dadilja je kuhinjskim nožem zaklala dvoje djece, sude joj

Dadilja je kuhinjskim nožem zaklala dvoje djece, sude joj
1

SAD: Braniteljica dadilje Yoselyn Ortege (50) je pred porotom zastupala mišljenje da je njezinoj klijentici u trenutku počinjenja ubojstva bio pomračen um

VIDEO

Na sudu u New Yorku počelo je u četvrtak suđenje dadilji koja je 2012. zaklala dvoje djece koje je čuvala u njihovu luksuznom stanu blizu Central Parka.

Sud treba odlučiti je li dadilja u trenutku počinjenja ubojstva bila svjesna što čini ili joj je um bio pomračen.

Dogodilo se to 25. listopada 2012. u četvrti Upper West Side. Dadilja Yoselyn Ortega (50) je kuhinjskim nožem u kupaonici zaklala šestogodišnju Luciju i dvogodišnjeg Leona.

Otac, Kevin Krim je bio na putu. Majka, Marina Krim koja je pošla po Luciju u plesnu školu, kamo ju je dadilja trebala dovesti, vratila se u panici kući s trećim djetetom Nessiejem kada je vidjela da Lucije ondje nema.

Po riječima glavne tužiteljice, koje obrana nije osporila, Krim je zatekla Ortegu, useljenicu iz Dominikanske Republike, kako stoji u kupaonici a dvoje djece je ležalo u kadi u krvi.

Ortega se tada pokušala ubiti zadajući si ubode nožem u vrat ali je preživjela.

Krim je na sudu rekla da je dolaskom trećeg djeteta trebala pomoć u kući kako bi djeca svakodnevno uz dvojezičnu školu i vrtić stizala na razne aktivnosti.

Činilo se da je Ortega savršena dadilja: nikad nije kasnila, izvršavala je sve što je gazdarica tražila, nikada "ništa nije tražila, pa ni povišicu". A Krim, koja je s njom razgovarala na španjolskom, bila je sretna što djeca upoznaju tu kulturu.

U dvije i pol godine Krim se sjetila samo "jedne prave svađe", kada joj je predložila da nekoliko sati dodatno radi kod njezine prijateljice kako bi više zaradila. Ortega se s njezinom prijateljicom ponašala "skandalozno", rekla je.

No ispad je brzo zaboravljen i Krimovi su u veljači 2012. čak otputovali u Dominikansku Republiku gdje su dva dana proveli kod obitelji Ortega.

Glavna tužiteljica Groves je priznala da se "možda nikad neće doznati" razlog Ortegina čina, spomenuvši da je možda bila pod stresom zbog dolaska svog 17-godišnjeg sina u New York koji je dotad bio u Dominikanskoj Republici i zbog gubitka stana pa je u njoj raslo nezadovoljstvo poslom kod Krimovih.

No braniteljica Valerie Van Leer-Greenberg je pred porotom zastupala mišljenje da je Ortegi u trenutku počinjenja ubojstva bio pomračen um.

Braniteljica misli da optuženica od djetinjstva "pati od kronične psihičke bolesti" koju nije liječila u Dominikanskoj Republici. Zbog toga je "čula glasove, pokazivala psihotičan način razmišljanja i imala halucinacije" što ju je nagnalo na zločin.

Ortega u petak nastavlja davati iskaz. Sudski postupak koji će voditi sudac Gregory Carro trebao bi trajati oko tri mjeseca.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.