Obavijesti

News

Komentari 16

Dadilja je nožem izbola djecu: 'Vrag mi je rekao da ih ubijem'

Dadilja je nožem izbola djecu: 'Vrag mi je rekao da ih ubijem'
1

New York: Yoselyn je  25. listopada 2012. zaklala u kupaonici šestogodišnju Luciju i dvogodišnjeg Leona. Otac, Kevin Krim je bio na putu. Majka, Marina Krim koja je pošla po Luciju u plesnu školu

VIDEO

Yoselyn Ortega (55) je u ponedjeljak osuđena na doživotnu kaznu zatvora jer je izbola i ubija djecu koju je čuvala u New Yorku, piše Mirror. Dadilja je na suđenju tvrdila da je imala halucinacije i da joj je vrag rekao da uzme nož i ubije djecu.

Yoselyn je  25. listopada 2012. u četvrti Upper West Side zaklala u kupaonici šestogodišnju Luciju i dvogodišnjeg Leona.

Otac, Kevin Krim je bio na putu. Majka, Marina Krim koja je pošla po Luciju u plesnu školu, kamo ju je dadilja trebala dovesti, vratila se u panici kući s trećim djetetom Nessiejem kada je vidjela da Lucije ondje nema.

Po riječima glavne tužiteljice, koje obrana nije osporila, Krim je zatekla Ortegu, useljenicu iz Dominikanske Republike, kako stoji u kupaonici, a dvoje djece je ležalo u kadi u krvi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ortega se tada pokušala ubiti zadajući si ubode nožem u vrat, ali je preživjela. Krim je na sudu rekla da je dolaskom trećeg djeteta trebala pomoć u kući kako bi djeca svakodnevno uz dvojezičnu školu i vrtić stizala na razne aktivnosti.

Dadilja je kuhinjskim nožem zaklala dvoje djece, sude joj
Dadilja je kuhinjskim nožem zaklala dvoje djece, sude joj

Činilo se da je Ortega savršena dadilja: nikad nije kasnila, izvršavala je sve što je gazdarica tražila, nikada "ništa nije tražila, pa ni povišicu". A Krim, koja je s njom razgovarala na španjolskom, bila je sretna što djeca upoznaju tu kulturu.

U dvije i pol godine Krim se sjetila samo "jedne prave svađe", kada joj je predložila da nekoliko sati dodatno radi kod njezine prijateljice kako bi više zaradila. Ortega se s njezinom prijateljicom ponašala "skandalozno", rekla je.

No ispad je brzo zaboravljen i Krimovi su u veljači 2012. čak otputovali u Dominikansku Republiku gdje su dva dana proveli kod obitelji Ortega.

Glavna tužiteljica Groves je priznala da se "možda nikad neće doznati" razlog Ortegina čina, spomenuvši da je možda bila pod stresom zbog dolaska svog 17-godišnjeg sina u New York koji je dotad bio u Dominikanskoj Republici i zbog gubitka stana pa je u njoj raslo nezadovoljstvo poslom kod Krimovih.

Navodno je Yoselyn bila ljubomorna na Marinu Krim i osjećala je grižnju savjest jer je sina morala ostaviti sestri kada je imao četiri godine i otići u SAD kako bi zarađivala za život.  

Yoselyn je na sudu rekla da je zatražila oproštenje od Boga i roditelja djece koju je ubila. Rekla je i da se ne osjeća dobro od ubojstva. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1