Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pavičić-Vukičević o Bandićevoj ostavci: Ne znam ništa o tome

None Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Izvori bliski izbornom stožeru Kolinde Grabar-Kitarović, aktualne predsjednice, kažu da nemaju informacije o Bandićevoj kandidaturi, o kojoj je navodno obaviješten premijer Plenković

Ni Milan Bandić jučer nije demantirao informacije da će dati ostavku na mjesto zagrebačkog gradonačelnika i kandidirati se za predsjednika RH. To je objavio tjednik Nacional navodeći da će umjesto Bandića Zagreb preuzeti njegova zamjenica i bliska suradnica Jelena Pavičić-Vukičević (što zakon omogućava). 

Ona je pak jučer jedina demantirala dio informacije koji se odnosi na nju. Za Večernji list rekla je kako nije točno da će ona preuzeti dužnost gradonačelnice u toj operaciji.

Zagreb: Stranka rada i solidarnosti predstavila  prijedlog za povečanje plaća u obrazovanju PROBNI BALONI 'Teško da će Bandić podnijeti ostavku da ide za predsjednika'

- Ostalo nemam namjeru komentirati. Ne znam tko će se kandidirati, a tko neće. Ne bavim se kalkulacijama – rekla nam je jučer J. Pavičić-Vukičević. Bandić je jučer novinarima tek odgovorio: “Najvažnije je da je čovjek zdrav”, kad su ga upitali za informacije iz tog tjednika. Poznato je da je Bandiću nedosanjani san postati predsjednik RH. Neuspješno se za gradonačelnika Hrvatske, kako Bandić to kaže, kandidirao 2009. godine kada je u drugom krugu izgubio od Ive Josipovića. Predsjedničke izbore 2014. godine propustio je jer je bio uhićen u sklopu Uskokove akcije u kojoj je tada palo više njegovih suradnika.

Izvori bliski izbornom stožeru Kolinde Grabar-Kitarović, aktualne predsjednice, kažu da nemaju informacije o Bandićevoj kandidaturi, o kojoj je navodno (prema pisanju Nacionala) obaviješten premijer Plenković, kojem je Bandić partner u saborskoj većini.

- Ako se Bandić ne kandidira, onda će podržati Kolindu Grabar-Kitarović. To je dogovoreno – rekao nam je izvor blizak predsjedničinu izbornom stožeru koji će formalno početi funkcionirati kada K. Grabar-Kitarović formalno objavi svoju kandidaturu.


 
Komentari (33)
  • mediji provode teror nad narodom , ''kažnjavaju'' nas tamo nekim besmislenim kartonima i kršenjem samo njima znanih pravila . možda ne za pet godina, ni za deset, ali doći dan kad će narodu prikipiti pa me zanima di će oni biti u toj priči jer žalosno je da nikako da shvate da su i oni samo obični puk i oružje u rukama 3 % psihopata. sad me brišite al dala sam vam misliti. ako imate s čime.

    11. 9. 2019,   08:14
  • Njegova kandidatura za predsjednika znači i njegov kraj....

    11. 9. 2019,   08:25
  • Bandića za gradonačelnika Hrvatske! Nakon toga uvođenje naplate parkiranja u svim prigradskim naseljima (Beograd, Banja Luka, Pogana Vlaka9 kojim će se novcem financirati Ured gradonačelnika Hrvatske!

    11. 9. 2019,   08:28